Search
Close this search box.

Križna jama – drugačno jamsko doživetje

Križna jama je svetovno znana vodna kraška jama, katere posebnosti so številna podzemna jezera s sigastimi pregradami, izjemno najdišče kosti jamskih medvedov in njena naravna ohranjenost.

Ogled Križne jame ponuja drugačno jamsko doživetje kot ostale turistične jame. Opremljeni z gumijastimi škornji in ročnimi svetilkami se podate v jamo, kjer že po nekaj sto metrih v jami ni več svetlobe. Raziskovanje nadaljujete s pomočjo ročnih svetilk.

Za začetni del jame so značilne velike dvorane. Glavni rov se nadaljuje skozi Veliko dvorano proti kapniku Čimborasu, kjer si lahko ogledate kosti jamskih medvedov, ki pritegnejo tako s svojo velikostjo kot tudi številčnostjo. Pot se nadaljuje po rovu, ki odvaja vodo iz prvega jezera, kjer se s čolnom podate na 10 -15 minutno vožnjo po I. jezeru. Po isti poti se vrnete do izhoda.

Ta ogled je primeren za skupine do 60 ljudi (majhne skupine -z enim vodnikom do največ 20 oseb). Za ogled priporočajo dolge hlače, jopo z dolgimi rokavi in dodatne tople nogavice, saj je v jami stalna temperatura le 8 stopinj C.

Ogledi so možni po urniku ali po predhodni rezervaciji vse ure in vse dni v letu. Vsi ostali ogledi Križne jame so možni po dogovoru.

Podrobnejše informacije najdete TUKAJ ali na e-naslovu: info@krizna-jama.si in tel. 041-632-153.

Med decembrom in marcem je krajši ogled Križne jame z vožnjo po I. jezeru (1-1,15 h) možen za vikende in praznike ob 15h (brez predhodne rezervacije).

Doživite to dih jemajočo edinstveno zgodbo, ki nikogar ne pusti ravnodušnega. Dobrodošli!

Dogodki