Krajnc: V zadnjem tednu je na Koroškem več žarišč, zato se upravičeno bojimo, da bo število hospitaliziranih covidnih bolnikov naraslo

V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec je v zadnjih treh tednih glede obravnave bolnikov s covidom-19 stanje stabilno, bolnišnica se ne sooča z naraščanjem števila covidnih bolnikov, je za STA povedala v. d. strokovne direktorice bolnišnice Natalija Krajnc.

V bolnišnici so danes zdravili deset covidnih bolnikov na navadnem oddelku, dva pa v intenzivni enoti.

Slovenjgraška bolnišnica je trenutno “na meji” in čaka, da bi v primeru skupno zmanjšanega števila hospitaliziranih covidnih bolnikov v Sloveniji prešla v fazo, ko ne bo več covidna bolnišnica, ampak bodo bolnike s covidom-19 premeščali v celjsko bolnišnico.

“Trenutno ta situacija še ni taka. Glede na to, da imamo v zadnjem tednu kar več žarišč v koroški regiji, se seveda upravičeno bojimo, da bo to število pri nas naraslo, tako da vzdržujemo vse ukrepe trenutno kot covidna bolnišnica. Še vedno hospitaliziramo bolnike in ne opuščamo sive cone,” je dejala Krajnčeva. V sivi coni bodo vsaj v prihodnjih tednih tako še naprej vzdrževali možnost obravnave in sprejema teh bolnikov.

“Nismo še na koncu. Vidimo nekako ciljno črto, vendar vemo, da bo potreben še velik napor, da bomo vsi skupaj na drugi strani te črte. Na nek način me vsi opozarjajo, zlasti v zadnjem času, da bo verjetno treba vendarle počasi, postopoma odpirati javno življenje, seveda ob zelo strogem spoštovanju varnostnih ukrepov,” je v izjavi za medije pred slovenjgraško bolnišnico dejal Pahor.

Preberite tudi: VIDEO in FOTO: Predsednik Borut Pahor obiskal Koroško

Hkrati pa bo po njegovih besedah treba živeti z virusom.V tem smislu bo treba ljudi nagovoriti z eno prijazno besedo o tem, kako naj živijo z virusom zato, da bomo ohranjali javno zdravje in zdravje vsakega izmed nas,” je dejal Pahor ob današnjem obisku Koroške.