Search
Close this search box.

Koroško osrednjo knjižnico na Ravnah z novim letom vodi nov direktor Aljaž Verhovnik

Vodenje Koroške osrednje knjižnice dr. Franca Sušnika s sedežem na Ravnah na Koroškem, z novim letom prevzema Aljaž Verhovnik. Imenovan je za obdobje petih let.

Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika je z novim letom dobila novo vodstvo. Za dosedanjo direktorico Ireno Oder, ki se bo upokojila, je na delovno mesto direktorja bil izbran domačin z Raven, 32-letni Aljaž Verhovnik, ki ga koroška in širša javnost pozna predvsem po uspešnih prizadevanjih Mladinske iniciative za tretjo razvojno os.

Mnenja k njegovemu imenovanju na mesto direktorja knjižnice so morale podati občine Mežica, Črna na Koroškem in Prevalje, soglasje pa sedežna občina Ravne na Koroškem.

Aljaž Verhovnik je ob prevzemu vodenja povedal: “Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika središče kulturnega utripa na Koroškem. V več kot 70-letni tradiciji, predstavlja knjižnica za nas Korošce, okno v svet izobraževanja, znanosti in kulture na splošno. Pri čemer osrednja koroška knjižnica v smislu poslanstva skrbi tudi za ohranjanje slovenske besede, še posebej pa koroške in njene tradicije na tej in oni strani meje.”  

Dejal je še : “Med cilji bomo še posebej zasledovali širjenje bralne kulture ter stremeli k modernizaciji knjižnice in k programu, s katerim bo knjižnica čim bolj prijazna uporabnikom vseh starostnih skupin.”  

Dosedanja direktorica Irena Oder, je na spletni strani Koroške osrednje knjižnice delila ganljiv zapis o tem, kako je pred dobrimi petnajstimi leti stopila v to knjižnico, kako iz knjižnice odhaja bogatejša za vse izkušnje, izrazila je hvaležnost kolektivu in kako je neizmerno ponosna na sodelavce in sodelavke ter na vse bralce.

Aljaž Verhovnik je ob slovesu Ireni Oder zapisal: “Moja predhodnica, mag. Irena Oder, je knjižnico prepustila v dobri kondiciji, saj je svoje delo opravljala strokovno in zelo predano. Za kar smo ji zelo hvaležni!”

Dogodki

Vodenje Koroške osrednje knjižnice dr. Franca Sušnika s sedežem na Ravnah na Koroškem, z novim letom prevzema Aljaž Verhovnik. Imenovan je za obdobje petih let.