Search
Close this search box.

Koroško društvo za osteoporozo Ravne na Koroškem sinoči praznovalo 20 let

Slavljenci so prejeli posebno priznanje za 20 let uspešnega delovanja društva in povezovanja na področju osteoporoze.

V Kulturnem centru na Ravnah na Koroškem je bilo sinoči še posebej veselo. Koroško društvo za osteoporozo je namreč praznovalo 20 let delovanja. Društvo deluje od leta 2002 in vključuje člane in članice iz vseh koroških občin. Povezujejo ženske in moške, ki želijo z različnimi aktivnostmi preprečevati pojav osteoporoze. Z izobraževanjem se navajajo na zdrav življenjski slog in bolj spoznavajo bolezen. Njihova glavna motivacija je druženje, skupaj pa so tudi močnejši in bolj vplivni.

Uvodoma je vse prisotne nagovorila predsednica društva Marijana Sterkuš. Zelo so se razveselili tudi, da jih je s svojo prisotnostjo in nagovorom počastil župan občine gostiteljice, doktor Tomaž Rožen. Tik pred začetkom slavnostnega dogodka so prejeli opravičilo o odsotnosti predsednice Zveze bolnikov osteoporoze Slovenije, Duše Hlade Zore, ki pa jim je poslala posebno priznanje za 20. letno uspešno delovanje društva in povezovanje na področju osteoporoze.

Za prisrčen kulturni program so poskrbeli učenci in učenke OŠ Koroški jeklarji. Plesna skupina petošolk iz matične šole ter folklorna skupina »Špic Kotuljci« so vsem prisotnim prikazali, kako so se otroci igrali, kako plesali in oblačili nekoč in danes.

Folklorna skupina “Špic Kotuljci”

Nastopil je tudi pevski duo, ki je posebej ganil vse navzoče. Nastopila sta brat in sestra, ki ju druži tudi ljubezen do glasbe. Tone Brinar zdaj spremlja pri petju svojo sestro Marijo Štih,  članico Koroškega društva za oosteoporozo Ravne na Koroškem, ki  se je ljubiteljsko pričela ukvarjati s petjem pri svojih šestdesetih letih. Dokaz, da ni nikoli prepozno, da uresničimo svoje sanje.

Praznovanje pa so dodatno obogatile tudi članice ženskega pevskega zbora Solzice iz Kotelj, ki delujejo pod umetniškim vodstvom odlične Metke Dobnik. Dogajanje na odru so sklenili z nastopom folklorne skupine Luke Kramolca Šentanel, ki so poskrbeli, da so marsikoga zasrbele pete

Da lahko neko društvo dobro in nemoteno deluje je seveda potrebno veliko truda, predanosti, prostovoljstva,  sodelovanja, povezovanja, dobre volje in trdega dela. Za to so zaslužni člani in članice društva ter prostovoljci. Moška terapevtska skupina, ki deluje na Prevaljah se je ob koncu zahvalila s prelepim šopkom cvetja fizioterapevtki Mileni Tisovnik za trud in neprecenljivo znanje, ki ga vlaga v skupino že vse od leta 2016.

Program je povezovala Anja Vajde, ki je ob koncu slavljencem zaželela še veliko delovnega zagona v prihodnje. Za okroglo obletnico pa jim seveda iskreno čestitamo tudi iz našega uredništva!

Vir: Koroško društvo za osteoporozo Ravne na Koroškem

Dogodki

Slavljenci so prejeli posebno priznanje za 20 let uspešnega delovanja društva in povezovanja na področju osteoporoze.