Search
Close this search box.

Koroški župani odločno zavračajo odločitve, vodile v slabšo dostopnost do zdravstvenih storitev

Župani občin Mežiške doline so se včeraj, 15. decembra 2022, na vabilo dr. Tomaža Rožena sestali s predstavnicami zdravstvene stroke.

Župani občin Mežiške doline, dr. Matic Tasič, Dušan Krebel, mag. Romana Lesjak so se na vabilo dr. Tomaža Rožena sestali s predstavnicami: Zdravstvenega doma Ravne, Zdenko KOŽELJ REKANOVIĆ, dr. med. spec. in mag. Katjo SLIVNIK ter direktorico Zdravstveno reševalnega centra Koroške Marijano Kašnik, na temo napovedane organizacijske spremembe nujne medicinske pomoči na območju Mežiške doline.

S sklepom, da odločno zavračajo vse predloge, ki bi kakorkoli negativno vplivali na dostopnost njihovih občanov do nujne medicinske pomoči bodo pisno seznanili ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana, s predlogi, da se na Ravnah na Koroškem prizna Satelitski urgentni center oz. (najmanj) obdrži obstoječe stanje mreže Dežurnih služb.

Da se prizna še ena dodatna mobilna enota na OE ZRCK za zgornji del Mežiške doline in da se mreža Nujne medicinske pomoči uskladi z dejansko situacijo izvajalcev zdravstvene dejavnosti in dovoljenji za opravljanje dejavnosti.

Pri odločitvah, ki bi vodile v kakršnokoli slabšanje dostopnosti do zdravstvenih storitev, niso pripravljeni sprejemati kompromisov.

Vir: Občina Ravne na Koroškem

Dogodki

Župani občin Mežiške doline so se včeraj, 15. decembra 2022, na vabilo dr. Tomaža Rožena sestali s predstavnicami zdravstvene stroke.