Koroški policisti iz prometa izločili tovorno vozilo s popolnoma uničenimi pnevmatikami

Policisti Postaje prometne policije Celje so v zadnjih dneh poostrili nadzor nad udeležbo voznikov tovornih vozil v javnem cestnem prometu, tehnično brezhibnostjo vseh vozil, nad uporabo predpisane zimske opreme ter nad primerno očiščenostjo vozil, so sporočili s PU Celje. Zaznali so več kršitev, ko vozniki niso primerno očistili svojih vozil pred udeležbo v javnem cestnem prometu in ugotovili, da nekateri vozniki na vozilih še vedno nimajo nameščene primerne in ustrezne zimske opreme.
DSCN1186

Na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem so včeraj popoldne ustavili voznika tovornega avtomobila, ki je imel na zadnjih oseh nameščene pnevmatike, ki niso ustrezale potrebnim zahtevam.

Vseh osem pnevmatik je bilo tako uničenih, da je z njih odstopala tekalna površina, na določenih delih pa je bila tekalna površina pnevmatik celo iztrgana. Poleg navedenega tovorni avtomobil ni imel rezervnega kolesa oziroma ustrezne naprave ali pripomočka, ki ga je namesto rezervnega kolesa predvidel izdelovalec vozila, so sporočili s PU Celje.

Manjša odstopanja, sicer še v mejah dovoljenih obremenitev, so zaznali tudi pri tehtanju vozila. Tovorno vozilo so do odprave nepravilnosti izločili iz prometa. Vozniku sledi 500 € globe, samostojnemu podjetniku pa 3.000 €.

S tovrstnimi poostrenimi aktivnostmi bodo na območju Policijske uprave Celje nadaljevali tudi v prihodnje. “Vse voznike opozarjamo na dosledno spoštovanje vseh cestno prometnih predpisov, s čimer bodo zagotavljali varnost tako sebi, kot vsem ostalim udeležencem v javnem cestnem prometu,” poudarjajo na PU Celje.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.