Search
Close this search box.

Koroški pokrajinski muzej vabi k sodelovanju ustvarjalce na Trienale rokodelstva in obrti

Razstava sodobnih in inovativnih izdelkov na temeljih bogate kulturne dediščine Slovenije. Razstava bo potekala od 14. septembra do 14. oktobra 2023.

Rokodelske razstave v Slovenj Gradcu imajo bogato tradicijo in predstavljajo eno najpomembnejših manifestacij za predstavitev ročno izdelanih izdelkov. Nova edicija trienala rokodelstva in obrti želi odražati spremenjena razmerja na področju kultur ročnega izdelovanja in izpostaviti aktualnost ter relevantnost tovrstnih procesov.

Na trienalu želijo predstaviti izdelke, materiale in prototipe, ki temeljijo na ročni izdelavi in izhajajo iz tradicionalnih rokodelskih panog. K sodelovanju želijo povabiti ustvarjalce različnih profilov, ki z ročnimi načini izdelovanja oživljajo tradicionalna znanja rokodelskih panog in hkrati razvijajo lastno prakso ter rokodelstvo razumejo kot vir idej in še neodkritih invencij.

Izpostaviti želijo prožnostni potencial rokodelstva in obrti ter njuno relevantnost za današnjo spreminjajočo se družbeno in okoljsko situacijo. Razstava bo prispevala k razumevanju rokodelskih panog v kontekstu časa in družbe 21. stoletja.

Komu je poziv namenjen:

Javni poziv je namenjen rokodelcem, obrtnikom, oblikovalcem, umetnikom ter drugim ustvarjalcem in kolektivom različnih izobrazb in profilov, ki se ukvarjajo z različnimi načini ročne izdelave na temelju rokodelskih znanj.

Vsak prijavitelj lahko sodeluje z več deli. Vsako delo oziroma izdelek mora biti avtorsko delo prijavitelja.

Konzorcij projektnih partnerjev: Koroški pokrajinski muzej (KPM), Koroška galerija Likovnih umetnosti (KGLU), Podjetniški center Slovenj Gradec (PCSG), Slovenski etnografski muzej (SEM), Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO) v sodelovanju s Centrom za kreativnost (CzK) in Centrom Rog objavlja javni poziv za sodelovanje na razstavi Trienale rokodelstva in obrti, ki bo potekala od 14. septembra do 14. oktobra 2023 v Slovenj Gradcu.

Glavni pokrovitelj: Mestna občina Slovenj Gradec.

Več o javnem pozivu in postopku prijave, najdete TUKAJ.

Vir: Koroški pokrajinski muzej

Dogodki

Razstava sodobnih in inovativnih izdelkov na temeljih bogate kulturne dediščine Slovenije. Razstava bo potekala od 14. septembra do 14. oktobra 2023.