Search
Close this search box.

Koroški kmetje so se pridružili vseslovenskemu protestu (FOTO)

Protestu kmetov, ki je potekal danes, 24. marca 2023 ob 13. uri, so se pridružili tudi kmetje s Koroške.

Zaradi nezadovoljstva, vrste zahtev do kmetov in drugih perečih težav v kmetijstvu, je Sindikat kmetov Slovenije danes, 24. marca 2023 ob 13. uri na več lokacijah po Sloveniji organiziral opozorilni protestni shod, kateremu so se pridružili tudi koroški kmetje.

Mirnemu protestu, na katerem so se zbrali nezadovoljni kmetje, ki jih predvsem motijo okoljske zahteve do kmetov, novi davki, pereča cenovna neskladja, je potekal na več lokacijah po Sloveniji in sicer v Ljubljani, v Trebnjem, Novem mestu, Novi vasi na Blokah, na dveh lokacijah na Ptuju, v Mariboru in tudi na lokacijah v Prekmurju, so se pridružili tudi kmetje iz širšega območja Slovenj Gradca.

Zaradi same organizacije protesta, za katerega poudarjajo, da je mirne narave, saj nihče ne želi dodatno prilivati ognja na že tako pereče težave, so kmetje v lastni režiji izpeljali na zasebnem zemljišču ob rondoju v Šmartnem, kjer se nahaja hmeljišče.

Mirnega protesta se je udeležil tudi Tone Ješovnik, predstavnik sindikata, ki pravi, da je prišel predvsem podpreti mlade kmete, mlade prevzemnike, ki so pričeli kmetovati. “Veliko mladih kmetov je namreč prenehalo kmetovati, saj ne vidijo smisla v tem škandaloznem predlogu, pa ne samo naše vlade, temveč tudi Evrope.”

Ni zemlje, ni kmeta, ni hrane. Sami vidite, da se gradi po najlepših kmetijskih zemljišč, pa naj gre to za navadne ceste ali avtoceste. Tako občine, kot država ne ščiti več kmetijskih zemljišč“, je bil kritičen Tone Ješovnik.

Božo Kobold je povedal, da je kmetijstvo že dolgo problem, da se v kmetijstvu marsikaj napačnega dogaja. Kot primer je navedel: “Na Ljubljanskem barju so avtomatsko spremenili njive v neobdelano zemljo, da naj počiva. Kmet tega ne more storiti, da bi najboljšo zemljo kar opustil. “

Problem je tudi pri subvencijah, kjer se pravila kar naprej spreminjajo, prav tako uporaba fitofarmacevtskih izdelkov. “Mi se ne moremo primerjati z Evropo, saj je naša Slovenija hribovita in kdo bo delal na teh travnikih in če ne bo goveda, kdo se bo pasel po hribih, če ne bo goveda,” je bil kritičen tudi Božo Kobold.

Fotogalerija

3 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Skot
Skot
1 leto nazaj

Treba je odnesti mafijca Jankovič a.

Astrid
Astrid
Reply to  Skot
1 leto nazaj

Sploh nevem kaj se caka kaj

Blu
Blu
1 leto nazaj

Z veseljem se odpovedujem mesu,saj so se rejci,lovci s svojimi dejanji (uboji volkov,in vsega kar jim ne prinaša koristi,.že dovolj razgalili.,da nam ni treba razlagat,kaj je ta človeska zver sposobna pocet za štirimi stenami .Žival ima sposobnosti,kot jih vi nimate in brez skrbi ve že dovolj zgodaj s kom ima opravka in kaj ji sledi .Res je zdravo meso živali,ki živi pod stresom sicer se pa sprašujem,zakaj je najvec raka med kmečkim prebivalstvom .

Dogodki

Protestu kmetov, ki je potekal danes, 24. marca 2023 ob 13. uri, so se pridružili tudi kmetje s Koroške.