Koroške občine za pomoč Petrinji 12 tisoč evrov

Koroški župani so na današnji spletni seji Sveta Koroške regije pozvali prebivalce regije k spoštovanju ukrepov za zajezitev epidemije novega koronavirusa ter jih pozivali k cepljenju proti covidu-19. Župani pa so razpravljali tudi o nekaterih drugih temah, med drugim tudi o pomoči Petrinji po nedavnem rušilnem potresu.
134439751_4992843567424204_3815604516711573586_n

Kot je znano je predsedujoča svetu regije, županja Občine Črna na Koroškem mag. Romana Lesjak županu hrvaške Petrinje Darink Dumboviću, ki jo je prizadel rušilni potres, v imenu koroških županov poslala pismo podpore, v katerem so koroške občine ponudile pomoč.

Preberite še: Črnjanska županja v imenu Korošcev mestu Petrinja poslala pismo podpore

Na današnji seji Sveta Koroške regije je črnjanska županja predlagala, da bi vsaka občina za pomoč Petrinji namenila tisoč evrov. Koroške občine bi tako skupno 12.000 evrov sredstev Petrinji nakazali prek Regionalne razvojne agencije Koroška. Nobeden od sodelujočih županov oziroma predstavnikov občin predlogu ni nasprotoval, informacijo o tem pa je na današnji novinarski konferenci podal tudi župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler.

Preberite še: Koroški župani pozivajo prebivalce regije k spoštovanju ukrepov in cepljenju

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.