Search
Close this search box.

Koroška v gibanju: ob evropskem tednu mobilnosti jutri v Grajskem parku na Ravnah pripravljajo vrsto zanimivih aktivnosti

Ob Evropskem tednu mobilnosti na Ravnah pripravljajo tradicionalno prireditev, ki bo jutri, 18. septembra 2019 od 9. 30 ure dalje.

Včeraj se je začel Evropski teden mobilnosti s sloganom gremo peš!, ki bo potekal do 22. septembra. Letos slavimo hojo kot najbolj naraven in zdrav način potovanja. Ob tej priložnosti organizatorji poudarjajo, kako pomembno je, da vpletemo gibanje v naše vsakdanje obveznosti – zato izberimo aktivni potovalni način, izberimo hojo! Več o Evropskem tednu mobilnosti in o tem kaj se bo v okviru le-tega dogajalo na Koroškem si preberite TUKAJ.

V Grajskem parku na Ravnah bo tradicionalna prireditev ob Evropskem tednu mobilnosti z naslovom Koroška v gibanju. Pripravili so vrsto zanimivih aktivnosti. Od 9.30 do 12. ure bo: prikaz preživetja v naravi, medgeneracijsko druženje, atletika, judo, gasilska lestev, vadba s trakovi, SOPA gibalni poligon in kolo sreče, gibalni poligon in ustvarjalne delavnice za otroke, ustvarjanje gibljive slike – Likovni krožek OŠ Koroški jeklarji, Program Svit – napihljiv model, merjenje krvnega tlaka, holesterola in krvnega sladkorja, mešanje “smutijev”, pogovori, nasveti in izmenjava izkušenj s predstavniki društev.

ČASOVNICA:

  • 9. 30 – sprejem udeležencev in pozdravni nagovori
  • 9. 45 – vodeno skupinsko gibanje – Center za krepitev zdravja Koroška
  • 10. 00 – Hoja za upanje 2019 – Europa donna in Koroško društvo za boj proti raku
  • 10. 30 – zbor pri PICIKL postaji pred DTK Ravne – predstavitev sistema PICIKL, kolesarjenje do občine Prevalje – A.L.P. Peca in Občina Ravne na Koroškem
  • 11. 00 – nastop plesne skupine Koroškega medgeneracijskega centra
Predstavili bodo tudi sistem PICIKL ter kolesarili do Prevalj.

“Pridružite se jim peš ali s kolesi, ter preživite dan brez avtomobila, v gibanju, s prijetno družbo, v prelepi naravi.”

Vse, ki se vam ne bo uspelo pridružiti druženju v “živo” pa organizatorji vabijo, da se na ta dan ob istem času, torej ob 9. 45, z gibalnim odmorom pridružite “na daljavo”. Skupinsko razgibanje bo potekalo na delovnem mestu, v šoli, doma, v naravi, na sprehodu… Razgibanje na “terenu” lahko fotografirate ter pošljete na branka.bozank@nijz.si in bodo skupaj z drugimi utrinki prireditve objavljanje na njihovi spletni strani.

Namen Evropskega tedna mobilnosti (ETM) je osveščanje o trajnostni mobilnosti in zmanjševanje cestnega motornega prometa, saj ta v Sloveniji prispeva največji delež toplogrednih plinov. Letošnji ETM z geslom Gremo peš! poudarja hojo kot eno od alternativ cestnemu motornem prometu, saj hojo ob javnem potniškem prometu in kolesarjenju prištevamo med potovalne načine trajnostne mobilnosti.

VIR: NIJZ

Dogodki