Koroška v gibanju: ob evropskem tednu mobilnosti jutri v Grajskem parku na Ravnah pripravljajo vrsto zanimivih aktivnosti

IMG_0875-2

Ob Evropskem tednu mobilnosti na Ravnah pripravljajo tradicionalno prireditev, ki bo jutri, 18. septembra 2019 od 9. 30 ure dalje.

Včeraj se je začel Evropski teden mobilnosti s sloganom gremo peš!, ki bo potekal do 22. septembra. Letos slavimo hojo kot najbolj naraven in zdrav način potovanja. Ob tej priložnosti organizatorji poudarjajo, kako pomembno je, da vpletemo gibanje v naše vsakdanje obveznosti – zato izberimo aktivni potovalni način, izberimo hojo! Več o Evropskem tednu mobilnosti in o tem kaj se bo v okviru le-tega dogajalo na Koroškem si preberite TUKAJ.

V Grajskem parku na Ravnah bo tradicionalna prireditev ob Evropskem tednu mobilnosti z naslovom Koroška v gibanju. Pripravili so vrsto zanimivih aktivnosti. Od 9.30 do 12. ure bo: prikaz preživetja v naravi, medgeneracijsko druženje, atletika, judo, gasilska lestev, vadba s trakovi, SOPA gibalni poligon in kolo sreče, gibalni poligon in ustvarjalne delavnice za otroke, ustvarjanje gibljive slike – Likovni krožek OŠ Koroški jeklarji, Program Svit – napihljiv model, merjenje krvnega tlaka, holesterola in krvnega sladkorja, mešanje “smutijev”, pogovori, nasveti in izmenjava izkušenj s predstavniki društev.

ČASOVNICA:

  • 9. 30 – sprejem udeležencev in pozdravni nagovori
  • 9. 45 – vodeno skupinsko gibanje – Center za krepitev zdravja Koroška
  • 10. 00 – Hoja za upanje 2019 – Europa donna in Koroško društvo za boj proti raku
  • 10. 30 – zbor pri PICIKL postaji pred DTK Ravne – predstavitev sistema PICIKL, kolesarjenje do občine Prevalje – A.L.P. Peca in Občina Ravne na Koroškem
  • 11. 00 – nastop plesne skupine Koroškega medgeneracijskega centra
Predstavili bodo tudi sistem PICIKL ter kolesarili do Prevalj.

“Pridružite se jim peš ali s kolesi, ter preživite dan brez avtomobila, v gibanju, s prijetno družbo, v prelepi naravi.”

Vse, ki se vam ne bo uspelo pridružiti druženju v “živo” pa organizatorji vabijo, da se na ta dan ob istem času, torej ob 9. 45, z gibalnim odmorom pridružite “na daljavo”. Skupinsko razgibanje bo potekalo na delovnem mestu, v šoli, doma, v naravi, na sprehodu… Razgibanje na “terenu” lahko fotografirate ter pošljete na branka.bozank@nijz.si in bodo skupaj z drugimi utrinki prireditve objavljanje na njihovi spletni strani.

Namen Evropskega tedna mobilnosti (ETM) je osveščanje o trajnostni mobilnosti in zmanjševanje cestnega motornega prometa, saj ta v Sloveniji prispeva največji delež toplogrednih plinov. Letošnji ETM z geslom Gremo peš! poudarja hojo kot eno od alternativ cestnemu motornem prometu, saj hojo ob javnem potniškem prometu in kolesarjenju prištevamo med potovalne načine trajnostne mobilnosti.

VIR: NIJZ

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.