“Koroška je lahko na področju turizma veliko bolj pomembna, kot je bila do zdaj”

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek se je v sklopu današnjega vladnega obiska koroške regije na delovnem sestanku s predstavniki vodilnih turističnih ponudnikov pogovarjal o prihodnosti turizma v regiji. Kot je povedal po sestanku, je lahko to območje na področju turizma veliko bolj pomembno, kot je trenutno.
IMG_8516

VIDEO: Izjava Ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška

Koroška trenutno beleži nekaj manj kot 150.000 nočitev letno, ima pa po ministrovih besedah zelo zanimive zgodbe na različnih področjih, zato so se pogovarjali o tem, kako trenutni speči potencial bolje aktivirati v prihodnjem obdobju, saj je za to precej možnosti. “Najprej skozi naše redne ukrepe, s katerimi spodbujamo razvoj turizma, seveda pa tudi z novimi ukrepi v novi finančni perspektivi ter v sklopu programa Next generation,” je dejal minister.

Ob tem je povedal, da je slišal kar nekaj aktivnih in atraktivnih pobud, s katerimi bo Koroška po njegovem prepričanju tudi na tem področju dosegla opazen razvoj. Tako kot tudi v vseh ostalih gospodarskih področjih pa je tudi na tem področju pomembna povezljivost. Ne le dostopnost regije skozi tretjo razvojno os, ki bo končno doživela svoj začetek, pač pa tudi za posamezne infrastrukturne povezave znotraj regije, ki so omejujoč dejavnik pri razvoju posameznih centrov regije, je dejal. Ob tem je posebej izpostavil cestno povezavo s Kopami.

Počivalška veseli, da turistične delavce na Koroškem prevevata pozitivna energija in optimizem, kar daje vero v to, da bodo sredstva, ki bodo v prihodnje namenjena za to panogo, lahko namenili za prave zgodbe.

VIDEO: Izjava direktorja družbe Vabo Boštjana Paradiža

Koristnost pogovora z ministrom za vnovični zagon turizma je po sestanku izpostavil tudi direktor družbe Vabo Boštjan Paradiž, ki pa je ob tem poudaril, da mora biti vlada dovzetna za reševanje problematike, ki bo v turizmu nastajala v naslednjem obdobju. Pri tem je navedel likvidnostne težave turističnih podjetij, saj so z dosedanjimi ukrepi pomagali prebroditi sedanjo krizo, realnost pa šele prihaja.

“Brez investicij pač nikakor ne gre,” je poudaril Paradiž, ki je skupaj z drugimi ponudniki ministra povprašal tudi glede morebitnega podaljšanja veljavnosti turističnih vavčerjev, a pravega odgovora niso prejeli. Po sedaj veljavni odločitvi ti veljajo do konca leta, Počivalšek pa jim je odvrnil, da to še vedno velja tako, če bo kaj drugače, pa bodo sporočili pravočasno.

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.