Koroška gavda ponovno združila Korošce v Ljubljani (FOTO)

Pretekli teden se je v Ljubljani odvila že ustaljena Koroška gavda, glasbeni dogodek, ki ga Klub koroških študentov organizira že več kot 15 let.
koroška gavda

22. oktobra so se v poznih večernih urah v klubu Cirkus v glavnem slovenskem univerzitetnem mestu zbrali študentje, aktivisti in prijatelji, ki zaradi študijskega tempa pogosto izgubljajo stike.

»Glavni namen Koroške gavde je obuditi stara in stkati nova prijateljstva,« je bila kratka predsednica Kluba koroških študentov Liza Kožar.

Tokrat so oder uspešno greli štiričlanski band Sezuti Mački in slovenska pop pevka Alya, ki je pred kratkim izdala svoj novi singl. Člani Kluba koroških študentov so imeli na dogodek prost vstop, saj je dogodek v prvi vrsti namenjen Korošcem. Na Koroški gavdi se je zbralo skoraj 800 obiskovalcev, prodali so okoli 60 kart.

»Z obiskom smo zelo veseli, saj s(m)o Korošci ponovno dokazali, da postavljamo svojo deželo in svoje prijatelje na prvo mesto. Vedno je lepo videti, kako radi se študentje vračajo ‘na Koroško’, pa čeprav le za eno noč,« je povedala vodja prireditve Urška Žalig.

Besedilo: Klub koroških študentov

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.