Korošici bosta poskušali podreti Guinnessov rekord (FOTO)

Včeraj sta Korošici Anita Kac iz Šentjanža pri Dravogradu in Jadranka Smiljić iz Slovenj Gradca med 13. in 17. uro v slovenjgraškem Andeškem hramu kvačkali kape za tamkajšnje brezdomce. Dobrodelni dogodek je med drugim predstavljal eno od generalk pred februarskim poskusom podiranja Guinnessovega rekorda v maratonu neprestanega kvačkanja.
78404475_498866864048250_7701000022426386432_n

Čez dva meseca, 6. februarja 2020, bosta ljubiteljici kvačkanja ter dobri prijateljici Anita Kac in Jadranka Smiljić z izdelovanjem odej poskušali preseči trenutni svetovni rekord v neprestanem kvačkanju, ki znaša natanko 24 ur. S pripravami na veliki dan sta doma individualno na vsak svoj ljubi način začeli že dolgo nazaj, zdaj pa so na vrsti še skupni treningi s kvačkanjem za dobrodelne namene.

Anita kvačka že od malih nog, skupno več kot 40 let. “Za kvačkanje me je navdušila babica, zaradi česar sem se tudi odločila, da bom med podiranjem rekorda kvačkala babičino odejo. Sicer pa največ kvačkam obleke, kape, šale, pregrinjala in podobno. Vse iz glave, nič po načrtih,” je povedala.

NE ZAMUDITE: POSKUS PODIRANJA GUINNESSOVEGA REKORDA V NEPRESTANEM KVAČKANJU BOMO 6. 2. 2020 V CELOTI − TOREJ VEČ KOT 24 UR − PRENAŠALI V ŽIVO NA NAŠEM FACEBOOK PROFILU!

Jadranka se je v Slovenj Gradec preselila iz Laškega, s kvačkanjem pa je začela pred nekaj leti, ko se ji je rodil sin. “Največkrat kvačkam kape, igrače ali odeje. Za Guinnessov rekord si želim kvačkati odejo s slovenjgraškim grbom, ki bi jo nato v spomin podarila občini, a na uradno potrditev, ali mi bodo v organizaciji dovolili, da med kvačkanjem z načrta štejem kvadratke, ki jim moram pri šivanju grba nujno slediti, še čakam,” je razložila.

Eden od številnih pripravljanjih dogodkov z dobrodelno se je včeraj popoldne odvijal v prostorih večgeneracijskega centra v Andeškem hramu v Slovenj Gradcu, kjer sta v štirih urah napravili devet kap za slovenjgraške brezdomce. Sledilo bo še dobrodelno kvačkanje za stanovalce varne hiše in upokojence. V tem času zbirata tudi donacije, s katerimi bosta krili stroške, ki so povezani s podiranjem rekorda in kvačkanjem za dobrodelne namene.

Poleg priprav na samo kvačkanje imata polne roke dela tudi z organizacijskega vidika, saj stroga pravila za poskus izboljšanja Guinnessovega rekorda med drugim določajo neprekinjeno snemanje celotnega dogodka in stalna navzočnost opazovalcev, ki se bodo morali menjavati na štiri ure. Medtem sta zasnovali tudi že podporno ekipo, prav tako pa v Andeški hram vabita in pričakujeta zunanje obiskovalce, ki ju bodo spodbujali, da uspeta zdržati vsaj 24 ur.

Podiranje svetovnega rekorda za obe predstavlja predvsem velik izziv in priložnost za promocijo tako kvačkanja oziroma rokodelstva na splošno kot tudi občini, iz katerih prihajata. “V uspeh ne dvomiva!” samozavestno zaključujeta.

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.