Search
Close this search box.

Korošica Petra Blatnik Maček – že petič finalistka najprestižnejše frizerske prireditve na svetu

Petra Blatnik Maček se je s svojo In hair art ekipo tudi letos uvrstila v sam vrh svetovne frizerske elite - na največjo in najprestižnejšo frizersko prireditev na svetu. Je prva Slovenka, ki ji je to kadarkoli tolikokrat sploh uspelo. Izjemno in čestitke!

In HairArt se nahaja v središču Prevalj. Vodi ga karizmatična Petra Blatnik Maček, ki svoj poklic jemlje kot poslanstvo, kot umetnost, v kateri vlada kreativnost brez meja, nenehno stremi napredku, se izobražuje in je popolna perfekcionistka ter ponosna in pripadna Korošica. Frizerstvo ji je bilo položeno skoraj v zibelko, saj je bila v tem poklicu že njena mama, ki ji je dala s strogo vzgojo prave delovne navade. Močna želja po ustvarjanju najvišjega kova pa je vodila Petro vse višje in višje …

Znani so finalisti natečaja International Visionary Awards, ki poteka v okviru prestižne prireditve Alternative Hair Show. Med njimi je s svojo ekipo tudi Petra Blatnik Maček. To bo že njihova peta predstavitev na tem natečaju. Zmagovalca pa bodo razglasili na showu, ki se bo zgodil v nedeljo, 15. oktobra 2023 v Londonu.

Prvič ji je skupaj z odlično ekipo uspelo leta 2018 v kategoriji men haircut. Takrat je bila prepričana, da gre le za neverjetno srečo. Drugič ji je uspelo leta 2019 v isti kategoriji, tokrat ji je uspeh pomenil potrditev, da resnično dela v pravo smer, da ne gre zgolj za srečo in naključje. Leta 2021 je bila uspešna v avantgardi (s tem je izpolnila svoje sanje o kreativnosti brez meja, kar ji omogoča avantgarda) in si je rekla, da v tretje gre rado. Vse skupaj se ji je zdelo neverjetno in neopisljivo razkošje in priznanje za njeno delo. Nominacijo za frizerskega oskarja je lani prejela četrtič, prav tako v kategoriji avantgarde, letošnja nominacija se je zgodila v kategoriji men haircut.

Vse to kar se je leta nazaj zdelo neverjetno je danes resnično in izjemno, saj Petra na poti svojega ustvarjanja in poslanstva živi svoje sanje. Že dolgo ni naključje, da spada v sam vrh svetovne frizerske elite. To je vendar dejstvo! Petra Blatnik Maček je prva Slovenka, ki ji je s svojo ekipo to sploh uspelo. Čestitke in velik bravo. Glas Koroške in Slovenije bo tako ponesla na vrh svetovne frizerske elite tudi tokrat!

Največja frizerska prireditev na svetu ALTERNATIVE HAIR SHOW ima tudi pomembno dobrodelno noto – zbira namreč sredstva za otroke z levkemijo in za raziskavo te težke bolezni.

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Iztok Kopriva
Iztok Kopriva
8 mesecev nazaj

Čestitke za vztrajnost, inovativnost in izjemne dosežke!

Dogodki

Petra Blatnik Maček se je s svojo In hair art ekipo tudi letos uvrstila v sam vrh svetovne frizerske elite - na največjo in najprestižnejšo frizersko prireditev na svetu. Je prva Slovenka, ki ji je to kadarkoli tolikokrat sploh uspelo. Izjemno in čestitke!