Search
Close this search box.

Korošica Maša Samec najboljša igralka velikega dvoranskega turnirja mladih nogometašev v Celju

Januar so v ŽNK Savinja Celje zaključili z organizacijo otroškega nogometnega turnirja U 9 ŽNK Savinja Celje 2022, ki se ga je udeležilo 12 ekip. Kljub nekaterim odpovedim zaradi karanten so turnir organizirali, kot so si zamislili. Na njem pa je sodelovala tudi Korošica Maša Samec ki je osvojila naziv naj igralka turnirja. Koroške barve so zastopali še mladi iz ND Slovenj Gradec.

V rednem delu turnirja sta se v dvorani Šolskega centra Celje odlično odrezali obe dekliški ekipi ŽNK Savinja Celje, bolj uspešna je bila ekipa ŽNK Savinja Celje rumene, v kateri je nastopila tudi Maša Samec. Dekleta so dosegle štiri zmage in končno 4. mesto. V velikem finalu so dečki ND Polzela premagali dečke NK Bravo iz Ljubljane, ki so jih premagali že v rednem delu 3 – 0.

Maša je bila na turnir povabljena kot nekdanja članica ŽNK Savinja Celje, po novem igralka NK Radlje ob Dravi. Do prestopa, ki še ni zaključen, je prišlo zdaj, v zimskem času.

Končna lestvica turnirja:

 1. Nogometno društvo Polzela
 2. NK Bravo
 3. NK Pobrežje
 4. ŽNK Savinja Celje rumene
 5. NK Duplek
 6. NK Šampion
 7. NK ŠMARJE PRI JELŠAH 2
 8. ŠD Rogoznica
 9. ND Slovenj Gradec
 10. NK Šmarje pri Jelšah 1
 11. NK IMENO
 12. ŽNK Savinja Celje modre

Naj igralec/strelec je postal Lian Bakarič. Naj igralka Maša Samec iz Mežice, ki je igrala za ekipo ŽNK Savinja Celje rumeni. Naj golman Ajda Sajovic. Naj oddaljena ekipa: NK Bravo iz Ljubljane.

FOTO: ŽNK Savinja Celje

Več o s perspektivni mladi nogometašici Maši Samec si lahko preberete TUKAJ in preverite, kaj nam je povedala v pogovoru, ki smo ga z njo izpeljali pred letom dni.

Dogodki