Korošec zmagovalec državnega tekmovanja »Kaj veš o prometu«

V soboto, 28. maja 2022, je na Jesenicah potekalo državno tekmovanje “Kaj veš o prometu?”, na katerem je s konkurenco pometel učenec OŠ Mislinja Teo Križovnik.
284658477_447385290720994_5926468219707728160_n

Tekmovanja “Kaj veš o prometu” so dodatna spodbuda za učenje prometnih pravil, razvijanje spretnosti in pravilne vožnje v prometu, ki jih organizirajo šole v sodelovanju z občinskimi Sveti za preventivo in vzgojo v cestnem prometu. So tradicionalna oblika preventivnih akcij za kolesarje, ki potekajo od ravni šol, občin, regij in na nacionalni ravni.

Na tekmovanjih “Kaj veš o prometu” sodelujejo učenci od 5. do 9. razreda osnovne šole s kolesi, ter učenci 8. in 9. razreda in dijaki srednjih šol po opravljenem izpitu H kategorije s kolesi z motorjem. Tekmovanje poteka tako na šolski ravni, na ravni občin, regij ter nazadnje na državni ravni. AVP skrbi za vsebinsko zasnovo tekmovanj in organizacijo državnega tekmovanja.

Sama tekmovanja se zasnovana tako kot kolesarski izpiti, in sicer iz:

  • teoretičnega dela o poznavanju cestno-prometnih predpisov, ki poteka preko spletnega portala,
  • spretnostne vožnje na poligonu,
  • praktične vožnje v prometu.

Agencija za varnost prometa v začetku koledarskega leta objavi razpis za izvedbo tekmovanja z vsemi pravili. V tem času izvede tudi usposabljanje za učitelje mentorje. Prav tako zagotovi vsa gradiva za izvedbo tekmovanj za regijsko in državno raven (medalje, diplome in priznanja).

Finalni izbor oz. letošnje finalno tekmovanje je potekalo poteka na površinah Osnovne šole Toneta Čufarja na Jesenicah, pod pokroviteljstvom županov Občine Jesenice Blaža Račiča in Občine Kranjska Gora Janeza Hrovata, ter v soorganizaciji Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Jesenice, Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Kranjska Gora, Osnovne šole Toneta Čufarja in Javne agencije RS za varnost prometa.

Kot so sporočili iz OŠ Mislinja, je njihovo šolo pod mentorstvom Sonje Blažun zastopal “Teo Križovnik, ki je pometel s konkurenco in postal državni prvak.

Vir: Agencija za varnost prometa, OŠ Mislinja

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.