Search
Close this search box.

Korošec Robert Žnider četrti najboljši mehanik v Sloveniji (FOTO)

Žurnal24 je v sodelovanju s specializirano revijo Mehanik in voznik že šestič izbral Mehanika leta. Namen tekmovanja je širjenje glasu o dobrih mehanikih in znanj o dobro vzdrževanih in s tem varnih vozili. Med 15. prijavljenimi kandidati, osem se jih je včeraj pomerilo v finalnem izboru, kamor so se uvrstili s pomočjo spletnega glasovanja, se je za laskavi naziv potegoval tudi Robert Žnider iz podjetja Avto center Ravne na Koroškem, ki je na koncu osvojil odlično četrto mesto.

»Naš mehanik med top 5 v Sloveniji«, so se z uvodnimi besedami Robertove uvrstitve razveselili na Facebook strani Avto centra Ravne, kjer je Robert tudi zaposlen. »Evo, pa je za našim Robertom še praktična preizkušnja v okviru tekmovanja za mehanika leta. Na koncu je osvojil 4. mesto v Sloveniji, le za točko je zaostal za 3. mestom. Mi smo nanj zelo ponosni in mu iskreno čestitamo za odlično uvrstitev! In še enkrat hvala vsem, ki ste ga podprli ter glasovali zanj,” so po tekmovanju zapisali v sporočilu za javnost na strani Avto centra Ravne.

Pri tem naj omenimo, da se je v zahtevnih nalogah vzdrževanja vozil, ki so jih pripravili v Strokovno izobraževalnem centru Ljubljana, pomerilo osem finalistov. Izbrani so bili na podlagi okoli 50 tisoč glasov v spletnem glasovanju. V finalu, ki je potekalo pod nadzorom strokovne komisije na Srednji poklicni in strokovni šoli Bežigrad-Ljubljana, so se kandidati preizkusili v šestih nalogah, pri čemer se je najbolje odrezal najmlajši med njimi, komaj 21-letni Žan Umek iz vasi Škrbina na Krasu, ki je bil lani tretji. Drugo mesto je osvojil lanskoletni prvak, 28-letni Anže Soklič iz Šmartnega pri Litiji. Tretje mesto pa je zasedel Boštjan Pestotnik iz vasi Kostanj v Tuhinjski dolini.

Med tekmovanjem so morali kandidati pokazati veliko teoretičnega znanja, praktičnega poznavanja avtoelektrike in avtodiagnostike, zgolj s tipom so morali prepoznati različne sestavne dele avtov in v menjavi alupnevmatik s senzorjem tlaka dokazati, da mora poleg hitrosti vulkanizer obvladati tudi strokovnost. Malo za zabavo in malo zares pa so na koncu finalisti sestavljali še model avtomobila iz kock, so zapisali na spletni strani https://www.zurnal24.si/.

Čeprav je tekmovanje v takšnem okviru potekalo že šesto leto vrsti, smo Slovenci dobili četrtega najboljšega mehanika. Tri leta zapovrstjo je bil namreč najboljši v državi Primož Rožnik, po eno leto pa je naziv pripadal Robertu Erženu in Anžetu Sokliču, ki je letošnjemu zmagovalcu tudi predal v roke prenosni pokal, simbol tekmovanja.

Vir: Žurnal24. Avto center Ravne

Dogodki