Search
Close this search box.

Korošec prvi v srednji Evropi s pametno pasjo uto, otvoritev danes v Citycentru Ljubljana

V našem največjem nakupovalnem središču Citypark so danes kot prvi v Sloveniji in celotni srednji Evropi odprli prvo pametno pasjo uto Pasja vila. Nova pridobitev je na voljo pred vhodom v Citypark pri Telekomu.

Prvi pametni pasji dom, kjer bodo psi lahko počakali na svoje lastnike med nakupovanjem, je od sedaj na voljo tudi v Sloveniji. Slovenci veljamo za velike ljubitelje domačih živali, predvsem pa svoje ljubljenčke vedno radi vzamemo s seboj kamorkoli gremo. V Cityparku so poskrbeli, da bodo pasji ljubljenčki na svoje gospodarje lahko počakali v klimatiziranem ali ogrevanem, predvsem pa varnem in higieničnem objektu. Pasja vila je tudi pametna uta, saj se upravlja preko aplikacije Den4Dogs. 

»V Cityparku kot največjem nakupovalnem središču smo ponosni, da smo kot prvi v Evropi odprli pametno pasjo uto. S tem bodo naši obiskovalci svoje psičke lahko brezskrbno pustili v klimatiziranem in sodobnem pasjem domu,« je ob otvoritvi Pasje vile povedala vodja marketinga Cityparka Maja Vidmar.

»Veseli smo, da je nakupovalno središče Citypark prepoznalo prednosti naše Pasje vile za lastnike psov. Velikokrat namreč ljudje pred trgovinami puščajo pse nenadzorovane, zato jih je strah. Naša pametna pasja uta reši ta problem, saj psu omogoča varno zavetje,« je poudaril Aleš Obretan, lastnik Pasje vile in vodja projekta za Slovenijo in regijo Balkan.

Na današnji otvoritvi je vaditelj in vodnik reševalnih psov David Pogačnik iz podjetja Canispoint še dejal, da je treba psa, preden ga pustimo v Pasji vili, najprej navaditi na novo okolje. Priporočil je uporabo pasjih priboljškov, kosti za glodanje in igračo ali odejo, ki je psu domača. Poskrbel je tudi za demonstracijo uporabe pametne pasje ute v Cityparku.

CITYPARK – Polepša dan

Nakupovalno središče Citypark upravlja podjetje SES Spar European Shopping Centers. Citypark, ki letos praznuje 19. rojstni dan, je z več kot 120 trgovinami in lokali največje nakupovalno središče v Sloveniji. Ponuja najprestižnejše blagovne znamke, zagotavlja najvišjo kakovost storitev in postavlja modne trende. V letu 2019 ga je obiskalo več kot 9 milijonov ljudi, zanje so pripravili približno 250 dogodkov. Citypark je eno od petih nakupovalnih središč, ki jih v Sloveniji upravlja družba SES Center Management.

SES Spar European Shopping Centers je razvijalec, graditelj in upravljalec nakupovalnih središč v šestih državah. Trenutno podjetje upravlja 30 nakupovalnih središč v centralni, južni in vzhodni Evropi ter nakupovalno ulico na Dunaju. V letu 2020 so bila vsa nakupovalna središča odprta ves čas, vendar je morala večina trgovin zaradi državnih ukrepov ostati zaprta več tednov oziroma mesecev. SES je v zvezi s pandemijo covid-19 uvedel hitre komunikativne in tehnično inovativne ukrepe. Prav ti so omogočili varno obratovanje nakupovalnih središč in dober obisk. V letu 2020 so najemniki na lokacijah SES ustvarili 2,45 milijarde evrov bruto prodaje. Podjetje SES je v Avstriji in Sloveniji vodilno na trgu v poslovnem segmentu velikih nakupovalnih središč. SES je del skupine SPAR Austria.

Več informacij na www.citypark.si in www.ses-european.com.

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
miha
miha
2 let nazaj

Malo smo zgrešili fokus. Če mejo lahko pelješ psa v vsako trgovino na povodcu, pri nas pa se trgovci kar derejo.

Dogodki

V našem največjem nakupovalnem središču Citypark so danes kot prvi v Sloveniji in celotni srednji Evropi odprli prvo pametno pasjo uto Pasja vila. Nova pridobitev je na voljo pred vhodom v Citypark pri Telekomu.