Search
Close this search box.

FOTO: Korošec Luka Gril v finalu tekmovanja Najboljši za volanom 2019

V AMZS Centru varne vožnje na Vranskem se je v polfinalnem tekmovanju Najboljši za volanom 2019 med seboj pomerilo 100 mladih voznikov in voznic, ki so v teoretičnem delu tekmovanja premagali več kot 3000 svojih vrstnic in vrstnikov.

V AMZS Centru varne vožnje na Vranskem se je v polfinalnem tekmovanju Najboljši za volanom 2019, ki je potekalo v petek in soboto, 5. in 6. aprila, med seboj pomerilo 100 mladih voznikov in voznic, ki so v teoretičnem delu tekmovanja premagali več kot 3000 svojih vrstnic in vrstnikov. V veliki finale pa se je uvrstilo deset deklet in deset fantov, ki so bili najboljši v svojih polfinalnih skupinah. Med polfinalisti je tudi Luka Gril iz Slovenj Gradca.

Avto-moto zveza Slovenije že tretje leto zapored organizira izbor Najboljši za volanom, s katerim bo Slovenija 9. maja letos dobila najboljšo mlado voznico in najboljšega mladega voznika. S projektom tudi letos izzivajo mlade voznike in voznice ter jim ponujamo priložnost, da svoje znanje in veščine pri vožnji pokažejo in dokažejo v izboru za najboljšega mladega voznika oziroma voznico v Sloveniji, so še sporočili iz AMZS.

FOTO: Polona Avanzo

Veliki finale bo 9. maja 2019 ob 9. uri v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem. Vabljeni tudi gledalci.

V prvi fazi izbora so mladi vozniki do vključno 24. leta starosti, med 14. februarja in 17. marcem 2019, opravili preizkus teoretičnega znanja v spletnem testu, kjer so morali pravilno in v čim krajšem času odgovoriti na 20 vprašanj, ki so bila naključno izbrana iz nabora več kot 800 vprašanj s področja cestnoprometnih predpisov, avtomobilizma, varne mobilnosti, prve pomoči itd. V polfinalni izbor, ki je potekal minuli vikend, se je uvrstilo 50 deklet in 50 fantov.

FOTO: Uroš Modlic

V polfinalnem tekmovanju pa je Avto-moto zveza Slovenije za 100 najuspešnejših reševalcev spletnega testa pripravila šest praktičnih vaj, s katerimi so preizkusili vozniške veščine in spretnosti, znanje ob ukrepanju v prometni nesreči in nudenju prve pomoči. Pri pripravi vaj in izboru dvajsetih finalistov v Centru varne vožnje na Vranskem so poleg inštruktorjev iz AMZS in predstavnikov Rdečega križa Slovenije sodelovali tudi policisti.

FOTO: Uroš Modlic

Za laskavi naslov najboljša mlada voznica Slovenije se bodo v finalu pomerile Tjaša Šorli, Ana Miketič, Nadja Bendičič, Zala Jeglič Schiro, Sabina Vintar, Tina Smonkar, Petra Krošel, Laura Cerovšek, Anja Kraševec Dervarič in Nina Kobilica.

FOTO: Polona Avanzo

Med fanti pa so si vstopnico za finale priborili Žiga Kugonič, Jurij Indihar, Aleksander Kitić, Matej Mesarič, Rok Bajc, Domen Stamenov, Jan Salvatierra Medved, Jan Rustja, Domen Rolih in Luka Gril iz Slovenj Gradca. 

FOTO: Uroš Modlic

Finalisti in finalistke, še posebej pa zmagovalec in zmagovalka, bodo postali mladi ambasadorji in ambasadorke varne vožnje.

Kot pravijo na AMZS, je naslov Najboljši za volanom že sam po sebi dosežek, ki si zasluži spoštovanje in občudovanje. A najboljši si za svoj trud zaslužijo še več. Nanje čakajo privlačne nagrade. Zmagovalec in zmagovalka se bosta lahko eno leto vozila vsak s svojim tehnološko izjemno pametnim Fordom fiesto active 1.0 EcoBoost 100KM z bogato dodatno opremo, pri kateri je poudarek na varnosti in udobju. Na pogumne mlade voznike in voznice pa čakajo še številne druge privlačne nagrade.

Dogodki

V AMZS Centru varne vožnje na Vranskem se je v polfinalnem tekmovanju Najboljši za volanom 2019 med seboj pomerilo 100 mladih voznikov in voznic, ki so v teoretičnem delu tekmovanja premagali več kot 3000 svojih vrstnic in vrstnikov.