Search
Close this search box.

Korošci za Koroško – Dobrodelni koncert to nedeljo na Prevaljah

Koroški glasbeniki so se povezali v zgodbah upanja za Koroško na dobrodelnem koncertu Korošci #ZAKOROŠKO, ki bo potekal to nedeljo, 24. septembra 2023, na Prevaljah.

Izraze sočutja in solidarnosti ob nedavnih katastrofalnih poplavah izražajo tudi glasbeniki iz naše prelepe Koroške in Slovenije, zato so se odločili, da pomagajo tako, kot najbolje znajo: s svojo glasbo, pesmijo, dušo … Tokrat se bo dobrodelni koncert odvijal na Prevaljah.

Koroški glasbeniki so se povezali v zgodbah upanja za Koroško in čaka nas dobrodelni koncert, ki bo ogrel vsa srca. Tako se bodo v nedeljo, 24. septembra 2023, glasbeniki zbrali na odru športne dvorane Prevalje in sodelovali na največjem koroškem dobrodelnem koncertu, rdeča nit katerega bodo zgodbe upanja.

Nastopili bodo: Luka Basi, Eva Boto, Hamo, Rudi Bučar, BQL, Ditka, Nastja Gabor, Lina Rahne, Milan Kamnik, Nitrox, ŽePZ Karantanija, Neža Štiftar in Anisa Marin Felle.

Na koncertu bodo zbirali prostovoljne prispevke. Polovica izkupička bo namenjena prizadetim družinam, polovica pa 70 otrokom in mladostnikom iz naše regije, ki po pretresljivih dogodkih potrebujejo pomoč, kot so oddih in druženje z vrstniki, strokovno podporo in delavnice, ki jim bodo pomagale, da znova najdejo ravnovesje.

Vsi smo eno srce, so zapisali organizaorji. V kolikor se koncerta ne boste mogli udeležiti, lahko podprete prizadevanja za regijo tako, da od 17. do 24. septembra 2023 pošljete SMS s ključno besedo ENOSRCE5 ali ENOSRCE10 na 1919 in tako prispevate 5 ali 10 evrov.

V organizaciji tega čudovitega koncerta so se združili: Občina Prevalje, BALU – glasbeni center, Rotary club Slovenj Gradec, Rotary Distrikt 1912 in Zveza prijateljev mladine Slovenije.

Vabljeni v čim večjem številu, da znova dokažemo, da koroška srca bijejo v en glas, za Koroško.  

Dogodki

Koroški glasbeniki so se povezali v zgodbah upanja za Koroško na dobrodelnem koncertu Korošci #ZAKOROŠKO, ki bo potekal to nedeljo, 24. septembra 2023, na Prevaljah.