Search
Close this search box.

Korošci toplo sprejeli junaka Deželaka in projekt podprli z donacijami (VIDEO in FOTO)

Začela se je že sedma dobrodelna akcija Deželak Junak, kjer Miha Deželak skupaj s poslušalci Radia 1 zbira denarna sredstva za otroke iz socialno šibkih družin. Deželak se je na poti po Sloveniji ustavil tudi na Koroškem.

Radijski voditelj Miha Deželak je “poletel” na pot po Sloveniji, ki jo bo prekolesaril v desetih dneh. Skupaj s poslušalci Radia 1 bo zbiral denarna sredstva za otroke iz socialno šibkih družin, da bodo lahko uživali na morskih počitnicah. Svojo pot je začel na planiški velikanki, kjer se je spustil po jeklenici. Deželak pa se je danes ustavil tudi na Koroškem.

FOTO: Katja Golob
FOTO: Katja Golob

V tretji etapi, ki poteka danes se je med drugim ustavil tudi v Radljah ob Dravi, Dravogradu in Slovenj Gradcu. V Radljah ob Dravi je Deželaka pričakala navdušena množica, med njimi tudi otroci iz vrtca.

FOTO: Glasbena šola Radlje

Topel sprejem so mu pripravili tudi predstavniki Glasbene šole Radlje ob Dravi in člani PGD Radlje, ki so dejali, da so zelo veseli, da so bili del humanitarne akcije in so prispevali delček za otroke. “Deželak – junak, naj ti noge zdržijo do morja …,” so dodali glasbeniki, gasilci PGD Radlje pa pravijo: “Kapo dol ekipa.”

FOTO (Glasbena šola Radlje): Sprejem Deželaka junaka v Radljah ob Dravi:

FOTO: PFG Radlje

Sprejema se je udeležil tudi župan Radelj ob Dravi Alan Bukovnik, ki je posnetek sprejema delil tudi na svojem družbenem omrežju Facebook.

Deželak junak je nadaljeval svojo pot in se ustavil v Dravogradu, na stičišču treh dolin. Tam so ga sprejeli člani PGD, predstavniki občine, krajevne skupnosti, osnovnošolci in otroci iz vrtca, policija, člani Turističnega društva Dravograd in člani AMD Dravograd. Sprejema so se udeležili tudi kolesarji in občani, ki podpirajo akcijo.

FOTO: AMD Dravograd

FOTO (AMD Dravograd): Deželak junak na stičišču treh dolin:

Velik sprejem za junaka, ki zbira sredstva za otroke so pripravili tudi v Slovenj Gradcu. Pričakali so ga otroci iz osnovne sole, predstavniki občine, tudi slovenjgraški župan Tilen Klugler. Direktor podjetja Vabo Boštjan Paradiž je Deželaku podaril bon v imenu smučišča Kope, svoj delež so med prispevali tudi center Rovando in Gralprint. Bon v vrednosti tisoč evrov pa je Deželaku v imenu občine predal tudi slovenjgraški župan Klugler.

VIDEO (Katja Golob): Izjava Mihe Deželaka:

VIDEO (Katja Golob): Junak Miha Deželak v Slovenj Gradcu:

VIDEO (Katja Golob): Župan Tilen Klugler in Miha Deželak:

FOTO (Katja Golob): Miha Deželak se je na svoji poti ustavil tudi v Slovenj Gradcu:

Deželak junak je že lani s kvadromobilom prevozil skoraj 700 kilometrsko pot po Sloveniji in zbral skoraj 350.000 eur ter tako počitnice omogočil več kot 1.000 otrokom. Miha Deželak pravi: “Otroci si zaslužijo počitnice, letos še toliko bolj in zaradi posledic epidemije, je takih otrok še več. Zato JA, grem na pot in dali bomo vse od sebe!”

Otrokom iz socialno ogroženih družin, med njimi so takšni, ki še nikoli niso videli morja, lahko pomagate tudi vi, tako da pošljete SMS s ključno besedo POMAGAM1 ali POMAGAM5 na 1919.

Začela se je že sedma dobrodelna akcija Deželak Junak, kjer Miha Deželak skupaj s poslušalci Radia 1 zbira denarna sredstva za otroke iz socialno šibkih družin. Deželak se je na poti po Sloveniji ustavil tudi na Koroškem.