Korošci sodelovali na 3. Investicijskem forumu Anglija – Centralna Evropa (FOTO)

Pred dnevi so se predstavniki Regionalne razvojne agencije za Koroško (RRA Koroška) in podjetja Mouzen d.o.o. udeležili 3. Investicijskega foruma Anglija - Centralna Evropa.
RRA
FOTO: RRA Koroška

V sredo, 12. 6. 2019, so se predstavniki Regionalne razvojne agencije za Koroško (RRA Koroška) udeležili 3. Investicijskega foruma Anglija – Centralna Evropa, ki so ga organizirali veleposlaništva Poljske, Bolgarije, Hrvaške, Češke, Estonije, Madžarske, Latvije, Litve, Romunije, Slovaške in Slovenije v sodelovanju z odvetniško pisarno Mayer Brown.

Konferenca je bila osredotočena na podporo vlagateljem v Srednji Evropi glede na pravne, institucionalne in ekonomske spodbude za naložbe v regiji. Razpravljali so o vlogi oblikovanja politike in vlogi investicijskih in razvojnih agencij, priložnostih za vlaganje v regionalne infrastrukturne projekte ter sodelovanju s srednjeevropskimi podjetji na področju gospodarstva, energetike, elektromobilnosti, tehnologij, umetne inteligence, razvoja programske opreme ter digitalizacije.

FOTO: RRA Koroška

Poleg predstavnikov RRA, so bili iz Koroške prisotni tudi predstavniki podjetja Mouzen d.o.o., ki so bili med letošnjimi prejemniki zlatega priznanja za inovacijo, ki jih podeljuje GZS OZ Koroška in so zagotovo velika prspektiva Koroške regije.

FOTO: RRA Koroška

“Polni dobrih vtisov, predvsem pa novih poslovnih vezi, smo se domov vrnili optimistično in zadovoljno. Ponovno smo dobili potrditev kako pomembno je sodelovanje in povezovanje ter enoten nastop tako regije kot širše Slovenije pri nastopu na tujih trgih,” so po koncu konference sporočili iz RRA Koroška.

Besedilo: RRA Koroška

Preberi še:  Za nujni prevoz so občanom Vuzenice na voljo prostovoljci

Dogodki

Prosta delovna mesta

Kaj bomo danes jedli?

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun