Search
Close this search box.

Korošci med najuspešnejšimi na mladinskem državnem prvenstvu v šahu

Med 16. in 22. februarjem 2019 je v Rogaški Slatini potekalo 26. Posamično mladinsko državno prvenstvo v standardnem šahu 2019. Tekmovanje je potekalo v 12 kategorijah ločeno za fante in dekleta, do 8, 10, 12, 14, 16 in 18 let. Turnirja so se, pod vodstvom Jerneja Špalirja, udeležili tudi štirje predstavniki ŠK Slovenj Gradec, Luka Vaupot, Enej Stražišnik, Eliza Vaupot in Kajetan Vaupot.

Foto: Evropska šahovska Akademija

V kategoriji do 14 let je nastopil Luka Vaupot, ki je osvojil odlično drugo mesto, prav tako se je s srebrom okronal njegov brat Kajetan Vaupot, ki je nastopil v kategoriji do 8 let. Njuna sestra Eliza Vaupot pa je v kategoriji do 12 let zasedla četrto mesto. Kot koroškega predstavnika in nekdanjega člana ŠK Slovenj Gradec je potrebno omeniti tudi Jako Juvana, ki je v absolutni kategoriji do 18 let osvojil 6. mesto.

Foto: Lucija Slemenšek

Danes, 23. 2. 2019, pa je v Rogaški Slatini potekalo še 26. Posamično mladinsko državno prvenstvo v hitropoteznem šahu 2019, ki so se ga prav tako udeležili Luka Vaupot, Enej Stražišnik, Eliza Vaupot in Kajetan Vaupot, pridružili pa so se jim še Matija Smolčnik, Kai Jan Radoševič, Andraž Plevnik in Erik Ivartnik. Vsi iz ŠK Slovenj Gradec, pod vodstvom predsednika in trenerja kluba Gregorja Šmona.

Foto: Lucija Slemenšek

V kategoriji do 12 let je Eliza Vaupot osvojila drugo mesto, Luka Vaupot je bil v svoji kategoriji peti, Enej Stražišnik pa šesti.

Za konec naj omenimo, da so slovenjgraški šahisti, v sestavi, Kai Jan Radoševič, Andraž Plevnik, Žan Karner in Erik Ivartnik, tudi regijski prvaki v ekipnem šahu, s čimer so si zagotovili vstopnico na državno ekipno tekmovanje v šahu, ki bo 16. marca v Kranju.

Objavili smo rezultate za šahiste ŠK Slovenj Gradec do šestega mesta v posamezni kategoriji. Vsi rezultati so vam na voljo TUKAJ.

Več fotografij pa najdete na tej povezavi: FOTOGALERIJA.

Iskrene čestitke vsem tekmovalkam in tekmovalcem ter vodstvu kluba.

Dogodki