Search
Close this search box.

Korošci, ki slišijo na ime Fenomeni predstavljajo svojo novo skladbo »Kaj ti je«

Gre za štiri člansko zasedbo, ki igra od začetka preteklega leta. Te dni pa vam predstavljajo svojo prvo polko - za katero so poseli tudi videospot. Spoznajte jih v nadaljevanju.

Fenomeni so zasedba, ki jo sestavljajo: Dejan Pečnik, Anže Špegel, Žan Krajnc in Matic Levanič. Korošči, ki jih v prvi vrsti povezuje ljubezen do narodno zabavne glasbe, prihajajo iz vseh treh dolin regije. So pa dovolj blizu, da se ni problem kjerkoli sestati in dobiti na vajah, ki jih imajo vsak teden.

Polka, ki jo predstavljajo »Kaj ti je«, je delo kitarista Anžeta (besedilo in melodija), pri aranžmaju pa so sodelovali vsi člani zasedbe.

Sicer pa nastopajo po vsej Sloveniji, tu in tam jih pot zanese tudi v sosednjo Avstrijo. Veseli so prav vsakega povabila.

Verjamejo, da je vsak ansambel produkt ljubezni muzikantov do narodno zabavne glasbe in želje do razdajanja le te med ljudi in tako je tudi pri njih. Vsem je igranje in prepevanje v veselje in hkrati v izziv, da so vedno boljši, saj to prinese tudi zadovoljstvo ljudi, kar pa je njihova najvišja prioriteta.

V prihodnosti si želijo ustvariti čim več lastnih skladb, ki jih bodo s ponosom izvajali in jih bodo ljudje vzeli za svoje. Prav tako se bodo udeležili kakšnega glasbenega festivala, kjer jih bodo ljudje lahko še bolje spoznali. Verjamejo, da se bo tako njihova zgodba napisala sama.

Pa še sporočilo Fenomenov za bralce našega portala: »Bralcem Koroških novic bi najprej radi zaželeli srečno ter zadovoljstva polno leto 2023 ter jih hkrati povabili, da se udeležijo kakšne naše ‘gavde’! Mi že komaj čakamo, da vas spoznamo ter da se skupaj podružimo in pozabavamo.«

Lahko jih spremljate tudi TUKAJ.

Dogodki

Gre za štiri člansko zasedbo, ki igra od začetka preteklega leta. Te dni pa vam predstavljajo svojo prvo polko - za katero so poseli tudi videospot. Spoznajte jih v nadaljevanju.