Search
Close this search box.

Kope so uspešno zaključile zimsko sezono. Snujejo pa že načrte za toplejše mesece

Gorsko turistični center Kope predstavlja osrednji smučarski in rekreacijski center naše Koroške in seveda slovi tudi kot središče najboljše zabave. Preverili smo kako so zadovoljni z zimsko sezono in kaj načrtujejo v toplejših mesecih.

Uradno so smučarsko sezono zaključili v nedeljo, 26. marca 2023. A pri njih ni časa za počitek. S polno paro so se namreč pričeli pripravljati na pomladno in poletno sezono, saj želijo tudi v toplejših mesecih ponuditi določene novosti.

Seveda smo jih povprašali kako so zadovoljni s preteklo zimsko sezono?

»Z letošnjo zimsko sezono smo izredno zadovoljni. Vreme nam je bilo tako v decembru, kot v ostalih mesecih dobro naklonjeno (če izvzamemo termin v začetku januarja, ko smo se vsi borili z pomanjkanjem snega in nizkimi temperaturami). Obiskanost tako v času zimskih počitnic, ki so bile to sezono krepko hitreje, tako v drugih mesecih je bila odlična. Veseli smo, da so lahko ves čas obratovale tudi vse naprave, ter da smo lahko po par letni pavzi odprli tudi črno progo na Kaštivniku

Kope veljajo tudi za najbolj party smučišče v Sloveniji in vsi zabave željni obiskovalci so še kako prišli na svoj račun. V Holcer pubu je namreč potekal praktično vse konce tedna zabaven program z zvenečimi glasbenimi imeni – tako domače kot tudi tuje glasbene scene. Dogodki so bili seveda zelo dobro obiskani in so presegli vsa pričakovanja.

Trenutno poleg priprav na pomladno in poletno sezono, ko želijo na Kopah vsem obiskovalcem ponovno ponuditi veliko zanimivega, potekajo vzdrževalna dela. Otvoritev pomladno/poletne sezone je namreč planirana že konec meseca aprila – torej zelo kmalu.

Energetske točke, Foto: Ivan Pisar

Med večjimi novostmi, ki jih načrtujejo je zagotovo adrenalinski park, ki se bo odprl v mesecu juliju in bo definitivno prinesel ogromno dodano vrednost pestri ponudbi, pa tudi Bike park Kope bo obratoval daljše časovno obdobje.

Seveda pa planirajo tudi dnevne dogodke za družine, tradicionalno bo tudi letos potekal že uveljavljen Holcerčkov poletni festival, ter manjši dogodki, ki bodo poskrbeli, da boste na Kopah preživeli še eno odlično in doživeto poletno sezono.

Holcerčkov poletni festival, Foto: Facebook Kope

Za sprehajalce in ljubitelje pohodništva je na voljo 15 km slikovitih, urejenih sprehajalnih poti, speljanih po planjah od Grmovškovega doma do Ribniške koče, ki nudijo nepozaben razgled na Peco in Savinjske Alpe. Na vrhu Pungarta se nahajajo tudi energetske točke kamor se lahko odpravite peš ali pa s sedežnico. Doživeli boste telesno in duševno sprostitev ter čiščenje telesnih energijskih centrov in to bo zagotovo blagodejno vplivalo na vaše počutje.

Na Kopah vam zagotovo nikoli ne bo dolgčas – zato dobrodošli vsi od blizu in daleč. Se vidimo!

Vir: Klara Poberžnik, Kope

Dogodki

Gorsko turistični center Kope predstavlja osrednji smučarski in rekreacijski center naše Koroške in seveda slovi tudi kot središče najboljše zabave. Preverili smo kako so zadovoljni z zimsko sezono in kaj načrtujejo v toplejših mesecih.