Search
Close this search box.

Kopanje dovoljeno, množično zadrževanje na plažah še vedno ne

Vlada je podaljšala veljavnost ukrepov v odloku o začasni splošni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih krajih, zato je množično zadrževanje na plažah in drugih javnih površinah še vedno prepovedano, dovoljeno pa je izvajanje športno rekreativne dejavnosti individualnega značaja.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, je kopanje dovoljeno, vendar pa je zadrževanje na plaži dovoljeno le za nujno potreben čas, ki ga nekdo potrebuje za slačenje, preoblačenje in sušenje. A policisti opozarjajo, da je treba pri tem upoštevati varnostno razdaljo. Na plažah je tako še vedno prepovedano poležavanje, sončenje, druženje in prehranjevanje.

Župani in predstavniki obalnih občin so se včeraj sestali s predstavniki Policijske uprave Koper, Zdravstvenega inšpektorata RS, Območna enota Koper, in Regijskega štaba Civilne zaščite za Obalo. Na posvetu so se seznanili s problemom zadrževanja oseb zlasti na plažah in se dogovorili, da bodo tako občinski redarji kot predstavniki civilne zaščite v prihajajočem koncu tedna na terenu skrbeli za opozarjanje in nadzor o doslednem izvajanju državnega odloka.

Tako bodo v naslednjih dneh pristojni na terenu skrbeli za opozarjanje in nadzor nad doslednim izvajanjem državnega odloka.

Prosijo, da ste zlasti na plažah, kjer pričakujejo porast števila obiskovalcev in sprehajalcev, strpni ter da upoštevate navodila.

VIR: policija.si, STA

Dogodki