Search
Close this search box.

Konjeniški klub Slovenj Gradec vabi na dan odprtih vrat kluba, z naslovom Obožujem konje

Konjeniški klub Slovenj Gradec organizira dan odprtih vrat novih športnih površin konjeniškega kluba v Mislinjski Dobravi v soboto, 01. oktobra 2022, od 14.00 do 17.00.

Za vas pripravljajo predstavitev društva z različnimi delavnicami, na, ob in o konjih. Spomnili vas bodo, kako prijeten je dotik konja, topel in mehak ter terapevtski. Konj pa je tudi eden najboljših živalskih terapevtov na svetu, poleg delfinov in kitov.

S pomočjo dveh razpisov so skupaj s partnerji za izvedbo aktivnosti pridobili nepovratna sredstva v višini 10.922,03 EUR. S tem so uspeli delno urediti novi prostor konjeniških športov – dve maneži in pomožni prostor (servisni objekt) v bližini letališča v Mislinjski Dobravi. Po skoraj 20 letih brez ustrezne infrastrukture, ki bi omogočala vadbo konjeniškega športa preskakovanja ovir, bo slednja spet mogoča v Slovenj Gradcu.

V prihodnje pa si bodo člani kluba prizadevali za izgradnjo boksov in ostalih pripadajočih prostorov. Prav tako bodo organizirali druge dejavnosti s konji, kot so: delavnice terapij s konji, druženje z živalmi, pri čemer se osredotočajo na možnost medgeneracijskega druženja in sodelovanja, vključevanje ranljivih skupin – žensk, otrok, invalidov.  

Vabijo vas, da jih obiščete, se družite, uživate, pomagate pri delu, se včlanite, skratka, da oživijo društveni duh KK SG, ki se trudi že preko 30 let.

Povpraševanje po druženju s konji je na Koroškem izjemno. Jahanje je šport, ki krepi splošne gibalne sposobnosti in mišice celega telesa, skrbi za pravilno držo.

Dobrodošli vsi, deklice, dečki, mame, očetje, tete, strici, babice, dedki, sami, v dvoje, v skupini, kakorkoli, prinesite le dobro voljo.  

Vir: Konjeniški klub Slovenj Gradec

Dogodki

Konjeniški klub Slovenj Gradec organizira dan odprtih vrat novih športnih površin konjeniškega kluba v Mislinjski Dobravi v soboto, 01. oktobra 2022, od 14.00 do 17.00.