Search
Close this search box.

Konjenica koroških kresničk se je podala na pot. Zaradi dogodka bo zaprta kolesarska steza

Konjenica Koroških kresničk, 26. in 27. junij 2021

Danes, 26. 6. 2021, je na pot krenila Konjenica koroških kresničk s Cross Country Cluba Legen. Pred startom so prisotne pozdravile jahalke s stotnico Leonardo Pirmanšek. Dvodnevni dogodek, na katerem sodelujejo izključno ženske na konjih je redek dogodek v slovenskem prostoru, zato dobrodošli, da tekom dneva pospremite jahalke v smeri proti Kopam oz. Mislinji ter se z njimi pogovorite o razvijajoči se nišni turistični panogi konjenic.

Zaradi dogodka bo med 11. in 13. uro zaprta kolesarska steza pri tunelih v Mislinji, saj bodo ob tej priložnosti s Konjenico koroških kresničk poseli tudi krajši film.

Konjenice pa so sicer turistični potencial tudi na Koroškem. Konjenica namreč ni samo formacija, je predvsem dogodek, ki ga organizira lokalno konjeniško društvo terenskih jezdecev, naj se imenuje klub, društvo, ranč ali kaj temu podobnega, ki trasira domačo, najprimernejšo pot, naroči kosilo in prenočišče v eni od turističnih kmetij ali planinskih domov, ogled znamenitosti na svojem terenu in to objavi med konjeniki.

Odvija se na predviden vikend, večinoma rezerviran vnaprej več let, tako da ima konjenica večinoma iste obiskovalce, ki se nanjo prijavijo. Več TUKAJ.

Dogodki

Konjenica Koroških kresničk, 26. in 27. junij 2021