Search
Close this search box.

Konec tedna se bo Slovenj Gradec tradicionalno prelevil v srednjeveško dogajanje

Prihaja Srednjeveški preludij 2023, ki bo pravi spektakel in tudi letos obeta dih jemajoče momente, ki jih nikakor ne gre zamuditi.

V soboto, 17. junija in v nedeljo 18. junija vas v Slovenj Gradcu čaka spektakel vseh spektaklov, ki bo pravo doživetje.

10. Srednjeveški preludij obljublja srednjeveško dogajanje, ki vas bo zagotovo navdušilo.

Prebivalci in obiskovalci lahko na srednjeveški tržnici trgujejo, barantajo in kupujejo z originalnimi srednjeveškimi novčiči iz nekdanje mestne kovnice. Za pijačo in jedačo poskrbi krčma Pri merjascu, kjer obljubljajo pestro in predvsem slastno ponudbo.

V goste prihajajo najboljše viteške skupine iz tujine, ki bodo uprizorile neizprosne viteške boje ob katerih se bo zaiskrilo kot nekoč. Priča bomo tudi atraktivni akrobatski skupini Dunkin Devilssokoljemu šovu, cirkuški predstavi Camila Acoste iz Kolumbijeognjenemu šovu s trebušnimi plesalkami, boju za Slovenjgrašku medenjak in še številnim zanimivim srednjeveškim doživetjem. 

Seveda pa organizatorji niso pozabili tudi na najmlajše obiskovalce, ki se bodo lahko zavrteli na srednjeveškem vrtiljaku, uživali v lutkovnih predstavah, se čudili čarovnijam srednjeveškega čarovnika, zabavali z dvornimi norčki in se poskusili v igranju srednjeveških iger.

Šušlja se, da srednjeveški medičar iz Medenga raja Perger pripravlja slastno presenečenje, ki ga zares ne gre zamuditi. Cedile se bodo sline.

Program in dodatne informacije lahko preverite TUKAJ. Vstop je prost! Dobrodošli vsi od blizu in daleč.

Prihaja Srednjeveški preludij 2023, ki bo pravi spektakel in tudi letos obeta dih jemajoče momente, ki jih nikakor ne gre zamuditi.