Koalicija naj bi želela preložiti glasovanje o demografskem skladu, poskrbela naj bi tudi za zavrnitev novele zakona o nalezljivih boleznih

Koalicija naj bi si po referendumskem dogajanju želela umiritve strasti v javnosti, in ne novih konfliktov na jesen. Zato naj bi bila dogovorjena, da sama poskrbi za to, da novela zakona o nalezljivih boleznih danes v DZ ne bi bila vnovič potrjena. Predlagali pa naj bi tudi prestavitev odločanja o demografskem skladu, ki mu sicer grozi referendum.
državni zbor

Začetek postopkov za razpis zakonodajnega referenduma so v primeru današnjega sprejetja zakona že napovedali v sindikalnih centralah. Po nedeljskem referendumu, na katerem so volivci prepričljivo zavrnili novelo zakona o vodah, pa naj bi si v koaliciji želeli umiriti ozračje, zato naj bi po neuradnih informacijah predlagali preložitev glasovanja o predlogu zakona o nacionalnem demografskem skladu z današnje seje DZ.

To jim omogoča 74. člen poslovnika DZ, ki predsedujočemu, poslanski skupini, predlagatelju ali vladi dovoljuje, da lahko predlagajo, da se razprava ali odločanje o obravnavani zadevi preloži na eno naslednjih sej.

DZ bo danes sicer po vetu državnega sveta ponovno odločal o noveli zakona o nalezljivih boleznih, ki je v preteklih dneh v javnosti dvignila kar nekaj prahu. Za sprejem jo mora podpreti najmanj 46 poslancev, a naj bi se v koaliciji dogovorili, da ne bi bila vnovič potrjena.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.