Search
Close this search box.

Kmalu prihajajo Ravenski dnevi, ki prinašajo pestro dogajanje za vse generacije

Ravenske dneve prinaša mesec avgust in letošnji program bo zelo barvit.

Potekali bodo vse od srede, 23. avgusta do nedelje, 27. avgusta 2023.

V sredo, 23. avgusta 2023 bomo priča Avguštinovem sejmu. Na svoj račun pa bodo prišli tudi ljubitelji narodno-zabavne glasbe. Na Dnevu narodno-zabavne glasbe, ki se bo pričel ob 12. uri, bodo nastopili: Ansambel Rudija Breznika, Ansambel Marka Gostenčnika, Ansambel Rosa, Abuhi ter Koroški kvintet. Zvečer pa se bo odvila veselica z ansamblom Veseli svatje.

V četrtek, 24. avgusta 2023, ob 20. uri, bo za vas igral Faušdur band. Faušdur band je glasbeni kolektiv prekaljenih glasbenih mačkov, ki jih publika na Ravnah na Koroškem že dobro pozna. Že štirinajstčlanska zasedba koncertira od leta 2007, njihov koncertni repertoar pa sestavljajo klasike soula in njegovih podzvrsti (Otis Reading, James Brown Aretha Franklin in pdb). Zaradi razširjene zasedbe s pihalno sekcijo in back vokali, njihove priredbe na odru zvenijo polno in prepričljivo. Njihovi koncerti so paša za oči in ušesa. Prepričani smo, da bo tako tudi tokrat.

Foto: Fb Fauš dur

V petek, 25. avgusta 2023, ob 21. uri, vas čaka pestro šotorsko dogajanje. Zabavali vas bodo: Dj Nej, Mi2 in Kingstoni. Zasedbo Mi2 dobro poznate, zase navajajo naslednji citat: “Napihnjen ego je v bendu vedno zelo težaven, zlasti v bendu, ki že dolgo obstaja, ki ga sestavljajo prijatelji in ki se vsaj med člani zares zanaša na posebno čudno poštenost. Bend je ekipa. Po svoje je zelo demokratičen. O vsem se moramo odločati skupaj – toliko o levi nogi od kolena navzgor in toliko o jajcih. Kdor se hoče dvigniti nad druge, ogrozi samega sebe.” Kingstoni pa so bend, ki vedno znova poskrbi za odličen žur.  Prihajajo iz Idrije in veljajo za eno najbolj priljubljenih slovenskih glasbenih skupin, vsekakor pa tista, ki da poseben pečat vsaki pravi zabavi.

Foto: Fb Kingston

Sobota, 26. avgusta 2023, ob 13. uri, prinaša županov sprejem novorojenčkov. Temu pa bo sledil Koroški otroški festival, ki bo potekal v Grajskem parku. Lahko si boste ogledali razstavo eksotičnih živali, mini express, čakajo vas napihljivi gradovi, gasilska lestev, zorbing žoge, zip line, klovni, poslikava obraza, princeskin salon in še in še, … Ob 15.30 pa najmlajše čaka tudi prava čarovniška predstava. Ob 21. uri pa bo dogajanje barvito tudi v šotoru. Zabaval vas bo Dj Boris, San Di Ego in Bajaga. San Di Ego  je slovenska rock zasedba, ki jo sestavljajo štirje izkušeni glasbeniki. Momčilo Bajagić – Bajaga, pevec in nekdanji član prav tako znane zasedbe Riblja čorba pa vas bo zagotovo popeljal v jugo nostalgijo. Člani Bajage so zagotovo eden največjih srbskih poprockovskih skupin vseh časov, ki so prodrli tudi v tujino.

Ravenske dneve pa bodo sklenili v nedeljo, 27, avgusta 2023 in to z županovim sprejemom upokojencev. Za veselico pa bo tokrat poskrbel Ansambel Abuhi.

Vsi dogodki bodo potekali v šotoru pred letnim bazenom ali v okolici. Vabljeni!

Dogodki

Ravenske dneve prinaša mesec avgust in letošnji program bo zelo barvit.