Search
Close this search box.

Klugler: V občini smo v zadnjih štirih letih naredili “ogromen preskok” tako pri naložbah kot sofinanciranju vseh drugih dejavnosti

Župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler je danes napovedal vnovično kandidaturo za župana. "Mislim, da smo v teh štirih letih pokazali, da znamo in zmoremo," je dejal in ob tem dodal, da imajo skupaj s sodelavci še veliko idej in načrtov za v prihodnje. Kandidiral bo kot neodvisni kandidat, s podporo volivcev.

Župan Tilen Klugler, ki slovenjgraško občino vodi zadnja štiri leta, pred tem pa je bil direktor javnega zavoda Spotur, je danes ocenil, da so v občini v zadnjih štirih letih naredili “ogromen preskok” tako pri naložbah kot sofinanciranju vseh drugih dejavnosti, o tem, kakšne načrte ima za nov mandat, pa bo predstavil v prihodnjih tednih.

Za vložitev kandidature mora zbrati 179 podpisov podpore volivcev, zbirati pa jih začenja danes, ko so tudi začeli teči roki za izvedbo volilih opravil pred lokalnimi volitvami, ki bodo 20. novembra. “Seveda pa bom vesel vsake podpore političnih strank,” je še dejal Klugler, ki je kandidaturo napovedal po koncu današnje novinarske konference, ki jo je na temo aktualnega dogajanja v občini pripravil skupaj s sodelavci.

Potem ko je vrata za obiskovalce 7. julija letos odprl novi slovenjgraški bazenski kompleks, ki predstavlja največjo naložbo v občini v zadnjih letih, so na občini in v javnem zavodu Spotur z obiskom bazenov zelo zadovoljni. Do konca avgusta so tam našteli več kot 10.300 obiskovalcev. Ponudbo v bazenskem kompleksu, ki so ga poimenovali Aqualatio, z jesenjo še dopolnjujejo. Med drugim septembra odpirajo velnes del s savnami, za 23. september pa je napovedano tudi odprtje parka urbanih športov, ki se razprostira poleg bazenskega kompleksa.

Nov letno-zimski bazenski kompleks Aqualatio je občina zgradila s pomočjo sredstev države in EU ter Eko sklada, skupaj s parkom urbanih športov pa je naložba vredna 8,3 milijona evrov.

Odpiranje novih občinskih pridobitev bo tudi del dogajanju ob prazniku občine. Občinski praznik je 19. septembra, v povezavi s tem pa je nekaj prireditev v občini že bilo minule dni, ostale se bodo zvrstile večinoma do konca septembra.

Župan Klugler je danes predstavil tudi aktivnosti ob začetku novega šolskega leta in naložbe na področju vzgoje in izobraževanja. Največji sta prizidek in rekonstrukcija 3. Osnovne šole Slovenj Gradec in prizidek k Osnovni šoli Podgorje ter gradnja dvigala na 2. Osnovni šoli.

Župan je nanizal še več drugih naložb, ki so zaključene ali v teku, nekatere tudi v okviru participativnega proračuna. Med večjimi prihodnjimi naložbami pa je izpostavil gradnjo novega vrtca v Pamečah. Zemljišče je občina že kupila, trenutno se pripravlja projektna dokumentacija. Večji vpis v vrtce v slovenjgraški občini v prihodnje pričakujejo tudi zaradi številnih novih stanovanj, ki so se v občini že zgradila ali se še bodo.

Župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler je danes napovedal vnovično kandidaturo za župana. "Mislim, da smo v teh štirih letih pokazali, da znamo in zmoremo," je dejal in ob tem dodal, da imajo skupaj s sodelavci še veliko idej in načrtov za v prihodnje. Kandidiral bo kot neodvisni kandidat, s podporo volivcev.