Search
Close this search box.

Klugler: “Spoštujmo vrednote, toplino in zavetje, ki nam jih daje to naše ustvarjalno, mirno, varno in zaupanja vredno okolje, naš Slovenj Gradec”

V prispevku objavljamo novoletno poslanico slovenjgraškega župana Tilna Kluglerja.

VIDEO: Novoletna poslanica župana Mestne občine Slovenj Gradec Tilna Kluglerja

“Spoštovane občanke, spoštovani občani mestne občine Slovenj Gradec,

v času, ko se poslavljamo od preteklega leta in pozdravljamo novo, je prav, da se ozremo na prehojeno pot in razmislimo o ciljih, ki smo jih že in ki jih še bomo skušali doseči.

Tudi prihajajoče leto bo polno izzivov, ki se jih bomo vsi skupaj lotili z vso zavzetostjo, saj je trud vseh nas v občinski upravi, namenjen še dodatnemu izboljšanju bivanja v našem čudovitem, lepem in varnem Slovenj Gradcu in njegovih ožjih lokalnih skupnostih.

Upam, da lahko letošnja voščila vendarle izrečem nekoliko bolj sproščeno. Če v preteklem letu v tem času še nismo vedeli, kaj nas čaka, smo v letu dni delovanja v zahtevnih in praktično izrednih razmerah, pridobili dovolj izkušenj, da se bomo v prihodnje znali še bolje prilagoditi. Zato smo lahko vendarle nekoliko bolj optimistični.

Želel pa bi si, da bi v novo leto zakorakali bolj povezani. Nerazdeljeni. Spoštljivi drug do drugega, do drugače mislečih in drugače živečih. In da bi v duhu medsebojnega spoštovanja, vzajemnosti in iskanja lepot, ki so nam dane, skupaj in z roko v roki pozabili na nesoglasja, ki so zaznamovala preteklo obdobje in se veselili sloge, ki naj zaznamuje prihajajoče leto. Spoštujmo vrednote, toplino in zavetje, ki nam jih daje to naše ustvarjalno, mirno, varno in zaupanja vredno okolje, naš Slovenj Gradec.

Naj pričakovanje izpolnitve naših novoletnih želja, čakanje na novo in skrivnostno, predvsem pa na lepše in bolj naklonjeno leto, mine čim prijetneje. Spomnimo pa se pri tem tudi vseh osamljenih, bolnih in pomoči potrebnih. Podarimo jim svojo pozornost in pomoč, veliko jim bo pomenila.

Naj novo leto prinese mir, srečo, zdravje in razumevanje. Naj bo to leto resnične sprave nas samih s seboj in z vsemi drugimi, leto povezovanja, sodelovanja in vzajemnega spoštovanja.

Prijetnih občutkov polno ter predvsem lepše in bolj sproščeno novo leto vam želim. Srečno 2022!”

Tilen Klugler,
župan MO Slovenj Gradec

Dogodki

V prispevku objavljamo novoletno poslanico slovenjgraškega župana Tilna Kluglerja.