Search
Close this search box.

Kljub obsežnim iskalnim akcijam pogrešanega Vida iz Vuzenice še vedno niso našli

Na območju Vuzenice in Dravske doline so v teh dneh izvedli že več iskalnih akcij, vendar od srede pogrešanega Vida še vedno niso našli.

Kot smo že poročali, je od srede, 14. aprila 2021, pogrešan 20-letni Vid Sekolovnik iz Vuzenice. Za informacije in pomoč pri iskanju prosi tudi policija. V upanju, da pogrešanega Vida čim prej najdejo, pa za morebitne informacije o njem, prosijo tudi svojci.

FOTO: PU Celje

Vid je visok okoli 170 cm. Je vitke športne postave in ima na paž pristrižene rjave lase. Nazadnje so ga videli v sredo zjutraj, ko je odšel od doma. Po navedbah svojcev je bil oblečen v črno trenirko. V sredo je bil okoli 8. ure opažen ob reki Dravi pri HE Vuzenica.

Kot smo že poročali TUKAJ, so ga v reki že iskali tudi s čolni, ampak žal neuspešno. Neuspešne so bile tudi vse nadaljnje iskalne akcije.

Pri iskanju pogrešanega Vida so med drugim v četrtek, 15. 4. 2021, pomagali tudi reševalni psi Kinološkega društva za reševalne pse Maribor (KD REPS MARIBOR). Skladno z dogovorom s policijo so preiskali obrežja reke Drave in gozd nad HE Vuzenica (med odcepom ceste za Dravče in Mlinsko ulico v širini do planote Šentjanž nad Dravčami).

Kar so pregledali člani Kinološkega društva REPS Maribor v četrtek je bilo v razdalji 4 km s tokom in 4 km zelo podrobno nazaj proti toku, z reševalnim psom na čolnu s pomočjo reševalcev iz PGD Vuzenica. Pa še cca 3 km dolžine po desnem bregu Drave od izhodišča, pod Vuzeniškim mostom in naprej po terenu pod progo ob bregu, je za Koroške Novice navedla vodja operativne enote KD REPS Maribor, mag. Darinka Lečnik-Urbancl.

Po njenih navedbah so izvedli še dve metodi iskanja: mantrailing iskanje (iskanje sledi pogrešanega od mesta pri Dravi, kjer naj bi domnevno bil nazadnje viden in kjer naj bi šel nazaj proti domu ali proti Bijol firmi – obe te sledi so potrdili, vendar se je sled izgubila zaradi pranja vozil na dvorišču te firme in ker je bila sled stara že več kot 24 ur in po vrhu zelo kontaminirana z mimoidočimi ljudmi, vodo s čistili in tako dalje). Poskušali so še z iskanjem vonja (v gozdu nad Elektrarno, nad transformatorsko postajo v smeri nazaj proti Vuzenici). Skupaj so prehodili še okrog 6.7 km, bili pa so štirje vodniki reševalnih psov iz Kinološkega društva REPS Maribor.

V soboto člani Kinološkega društva REPS Maribor v iskalni akciji niso sodelovali, ker je iskanje bilo izključno ob vodi (težko dostopen teren – iz kopnega ni mogoče priti do vode) in na vodi, kar je bilo v domeni gasilcev s čolni in policije. Tako so v iskalni akciji pod vodstvom in koordinacijo policije sodelovali gasilci PGD Vuzenica, PGD Muta s čolnom, PGD Trbonje ter še sedemnajst občanov. Kljub temeljitemu pregledu na širšem območju občine ter na reki Dravi Vida niso našli.

Na pobudo svojcev so z iskanjem nadaljevali tudi v nedeljo, vendar neuspešno. Kot so nam pojasnili na PP Radlje ob Dravi bo v naslednjih dneh spet organizirana kakšna večja iskalna akcija, policija pa na terenu ves čas preverja tudi morebitne informacije glede pogrešanega ter preverjajo stanje v reki Dravi ob pomoči dravskih hidroelektrarn.

Vse, ki so ali bi Vida opazili oziroma videli pa na PU Celje prosijo, da to sporočite na telefonsko številko Policijske postaje Radlje ob Dravi (02) 887 06 00, na telefonsko številko 113 oziroma na anonimno številko policije 080 12 00.

Dogodki

Na območju Vuzenice in Dravske doline so v teh dneh izvedli že več iskalnih akcij, vendar od srede pogrešanega Vida še vedno niso našli.