Search
Close this search box.

Svojci bodo z iskanjem Vida nadaljevali v nedeljo, hkrati prosijo za pomoč tudi lovce in planince

Na območju Vuzenice in Dravske doline že ves dan poteka obsežna iskalna akcija, vendar od srede pogrešanega Vida še vedno niso našli. Zato svojci ponovno prosijo vse, ki bi imeli čas, da se jim pridružite pri iskanju tudi jutri, v nedeljo, 18. aprila.

Kot smo že poročali, je od srede, 14. aprila 2021, pogrešan 20-letni Vid Sekolovnik iz Vuzenice. Za informacije in pomoč pri iskanju prosi tudi policija. V upanju, da se jim pri iskanju pogrešanega Vida pridruži čim več ljudi, pa bodo njegovi svojci organizirali jutri še eno iskalno akcijo.

Zbirali se bodo na istem kraju in ob isti uri, kot danes. Torej ob 9.45 uri pri Huti v Vuzenici, kjer se potok Cerkvenica izliva v Dravo. Za vse dodatne informacije glede iskalne akcije lahko pokličete Vidovo mamo Jožico na telefon 070 806 530. Svojci pa lepo prosijo vse, ki bi imeli čas, da se jim pri iskanju pridružijo, saj kot pravijo, je za pregledati in preiskati še veliko terena. Hkrati za pomoč prosijo tudi lovce, če lahko preverijo lovske koče in lovske opazovalnice, še posebej tiste, ki so bolj zagrajene. Prav tako prosijo planince, da pogledajo v planinske koče, če bi se Vid morda pred mrazom zatekel v katero od njih. Isto prošnjo pa naslavljajo tudi na lastnike vikendov v okolici Vuzenice, da preverijo, če bi bil slučajno kje skrit.

FOTO. PU Celje

V današnji iskalni akciji so pod vodstvom in koordinacijo policije sodelovali gasilci PGD Vuzenica, PGD Muta s čolnom, PGD Trbonje ter še sedemnajst občanov. Kljub temeljitemu pregledu na širšem območju občine ter na reki Dravi Vida niso našli. Nadaljevali bodo v naslednjih dneh.

Vid je visok okoli 170 cm. Je vitke športne postave in ima na paž pristrižene rjave lase. Nazadnje so ga videli v sredo zjutraj, ko je odšel od doma. Po navedbah svojcev je bil oblečen v črno trenirko. V sredo je bil okoli 8. ure opažen ob reki Dravi pri HE Vuzenica. Kot smo že poročali TUKAJ, so ga v reki že iskali tudi s čolni, ampak žal neuspešno. Neuspešna je bila tudi današnja iskalna akcija.

Pri iskanju pogrešanega Vida so v četrtek, 15. 4. 2021, pomagali tudi reševalni psi Kinološkega društva za reševalne pse Maribor (KD REPS MARIBOR). Skladno z dogovorom s policijo so preiskali obrežja reke Drave in gozd nad HE Vuzenica (med odcepom ceste za Dravče in Mlinsko ulico v širini do planote Šentjanž nad Dravčami), vendar novih sledi za pogrešanim niso našli.

Vse, ki so ga opazili ali videli pa na PU Celje prosijo, da to sporočite na telefonsko številko Policijske postaje Radlje ob Dravi (02) 887 06 00, na telefonsko številko 113 oziroma na anonimno številko policije 080 12 00.

Dogodki

Na območju Vuzenice in Dravske doline že ves dan poteka obsežna iskalna akcija, vendar od srede pogrešanega Vida še vedno niso našli. Zato svojci ponovno prosijo vse, ki bi imeli čas, da se jim pridružite pri iskanju tudi jutri, v nedeljo, 18. aprila.