Search
Close this search box.

Klemen Rošer s šolo harmonike navdušuje tudi onkraj luže (FOTO)

Klemen Rošer, uveljavljeni glasbenik, harmonikar, avtor ter mentor, ki je v času svojega delovanja izdal več glasbenih albumov, ki odražajo njegova obdobja ustvarjanja ter razmišljanja in je poznan kot eden vidnejših virtuozov tega glasbila, ne le v Sloveniji, ampak tudi v različnih delih Evrope, v teh dneh prodira tudi na trg onkraj luže.

Tokrat pa se Klemen Rošer oglaša iz Kanade, kjer že ves teden združuje koristno s prijetnim. »Čez lužo me je povabil Slovenski klub Button Akordion Rocks Club z željo, da prinesem svežino na področju poučevanja harmonike. Preko družbenih omrežij namreč že dalj časa spremljajo mene in mojo šolo, zato so se odločili, da bi lahko bil jaz tisti, ki bi v Kanadi predstavil nekaj, zaradi česar bi se učenje harmonike pri njih izboljšalo. Težava, ki jo imajo, je namreč ta, da je tukaj zalo malo ljudi, ki lahko diatonično harmoniko poučujejo. Večinoma so prepuščeni sami sebi, kar pa seveda prinese veliko nepravilnosti v postopku učenja in veliko napak pri igranju,« je povedal Rošer, ki si kljub delovnemu obisku najde čas tudi za ogled, kakšne znamenitosti in sprostitev.

Glasbeni center Rošer je večkrat mednarodno nagrajen zasebni glasbeno izobraževalni center. Ustanovljen je bil leta 2007 z namenom poučevanja igranja na diatonično harmoniko, od leta 2010 pa so specializirani tudi za poučevanje igranja na ostala glasbila ter solo petja.

V času obiska je organiziral tudi skupinski seminar in individualne učne ure, na katerih je udeležencem kot najboljšo alternativno rešitev ponudil uporabo dveh naših produktov. »Eden od produktov so naši učni zvezki za učenje igranja na diatonično harmoniko, v katerih se nahaja zelo preprost sistem za učenje harmonike, ki smo ga razvili pred leti,« je dejal Rošer, ki pravi, da so nad predstavitvijo učne metode in sistema zapisa skladb nadvse navdušeni. »Našo metodo opisujejo tudi kot »svetlo luč na koncu tunela« saj našega sistema v Kanadi še večinoma niso poznali.«

Rošerjeva učenka je tudi uspešna virtuozinja na harmoniki Dravograjčanka Danaja Grebenc, ki je pred dnevi izdala tudi svojo prvo zgoščenko, o čemer si lahko več preberete tudi na naši spletni strani – TUKAJ.

»Ker smo morali z večino od njih začeti z osnovami, je bilo veliko zanimanje za nakup učnega zvezka “Igram harmoniko 1A”, glede na to, da se bliža božič, pa tudi za učni zvezek “Božič s harmoniko”. Prav tako ne zaostaja zanimanje za zvezka “Lojze Slak, Čeber in devet drugih uspešnic” ter “Poštar in devet drugih uspešnic”. Najmlajše, ki še ne znajo brati, smo enako, kot to počnemo v Sloveniji, naučili igrati s pomočjo zvezka “Igram harmoniko JUNIOR”. Vse učne ure najmlajših otrok so se končale s solzami v očeh njihovih staršev, saj so prvo pesmico lahko zaigrali že po desetih minutah našega učenja.«

»Učni zvezki Glasbenega centra Rošer so bili torej moje priporočilo številka 1. Kot drugo alternativno izbiro pa sem jim predstavil našo Spletno šolo Rošer, ki smo jo postavili na splet konec lanskega koledarskega leta. Na njej pa so predstavljene video lekcije, na katerih natančno prikazujem način igranja skladb, od prijema, do prijema, zelo počasi, kasneje tudi v originalnem tempu in s točnimi obrazložitvami, je uspešnost učenja na daljavo zelo velika. V kolikor sta prisotna posluh do glasbe in veliko volje, je neizbežno, da bodo lahko igrali vsi v Kanadi, ki si to želijo,« je prepričan Rošer, ki je pred dnevi v Kanadi praznoval tudi rojstni dan.

Po praznovanju in za konec je Rošer še povedal: »Lepšega darila kot je to, da sem prišel do spoznanja, da naši produkti in naša učna metoda pridobivajo mednarodne razsežnosti, si tako ne bi mogel želeti. Edina stvar, ki mi je manjkala, je bila ta, da bi lahko objel mojega sina, Lenarta. To bi bila seveda moja prva želja ob mojem rojstnem dnevu, ampak, kakorkoli, bova to nadoknadila, ko se vrnem domov.«

Več o Klemnu Rošerju in njegovi glasbeni šoli pa si lahko preberete na spletni strani, ki jo najdete TUKAJ ter preizkusite brezplačne vsebine, če vam je všeč, pa lahko seveda postanete tudi njihov reden uporabnik.