Search
Close this search box.

Keraflex Maxi S1 visoko zmogljivo cementno lepilo iz družine Keraflex

KERAFLEX MAXI S1 ima za sabo dolgo zgodovino. Prva proizvodnja lepila KERAFLEX MAXI sega v leto 2002, polagalci pa so ga zaradi preprostega nanosa, močne lepljivosti na navpičnih površinah, dolgega odprtega časa in visoke prilagodljivosti takoj vzeli za svojega.

KERAFLEX MAXI S1 je bilo prvo lepilo, zasnovano na tehnologiji Low Dust, s pomočjo katere se v fazi mešanja izdelka skoraj popolnoma izognemo nastajanju prahu v korist tako polagalca kot okolja, kjer se izdelek vgrajuje. To prilagodljivo debeloslojno lepilo je idealno za lepljenje vseh vrst oblog tudi pri nanosih do 15 mm, bodisi na talnih ali stenskih površinah brez lezenja in zaznavnih skrčkov. Zaradi svojih lastnosti se priporoča za vgradnjo debelejših večjih ploščic s stranico do 90 cm na dozorele cementne podlage, tudi na podlagah z vgrajenim talnim gretjem ali pa lomljenega kamna na zunanjih površinah.

Na voljo sta lepili v sivi in beli barvi (KERAFLEX MAXI S1).

Varovanje zdravja in trajnostna gradnja: ničeln vpliv na okolje

KERAFLEX MAXI S1 ZERØ je prvo ogljično nevtralno lepilo z ničelnim vplivom na okolje: emisije toplogrednih plinov, ki se jih tehnološko ne da povsem izničiti, se kompenzirajo z instrumentom izravnave, finančnim posojilom projektom za proizvodnjo obnovljive energije brez emisij in ta kompenzacija je certificirana.

V veliki večini proizvodnih dejavnosti je nemogoče popolnoma izničiti emisije CO2, ni pa nemogoče izničiti okoljskega učinka, saj z ogljično izravnavo lahko zmanjšamo izpust toplogrednih plinov nekje drugje v svetu. KERAFLEX MAXI S1 ZERØ je bil tudi predmet ocene življenjskega kroga (LCA: Life Cycle Assesment), s pomočjo katere se lahko meri ogljični odtis (Carbon Footprint) izdelka po tako imenovanem postopku od »zibelke do groba«, se pravi od pridobivanja surovin do konca življenjskega obdobja izdelka. Izpust toplogrednih plinov tekom celotnega življenjskega kroga izdelka je tesno povezan z uporabljenimi surovinami, hidravličnimi vezivi in polimeri, katerih količina in kakovost igrata ključno vlogo pri doseganju visoke zmogljivosti in trajnosti lepilnega sistema.

Lastnosti lepil KERAFLEX MAXI S1:

  • VISOKA ZMOGLJIVOST RAZREDA C2TE S1

Cementno lepilo (C2), ki na navpičnih površinah ne drsi (T), ima podaljšan odprti čas (E), se preprosto nanaša, je zelo prilagodljivo (S1) in se lahko uporablja za debeline do 15 mm.

  • CERTIFIKAT EC1 R PLUS

Zelo nizek izpust hlapnih organskih spojin.

  • LOW DUST

Skoraj brez prahu v fazi mešanja.

Uporablja se lahko za:

  • polaganje mozaikov, keramičnih ploščic in na vlago dimenzijsko stabilnega kamna na različne podlage
  • polaganje keramičnih ploščic in kamna preko obstoječe obloge (keramika, kamen, …)
  • polaganje talnih oblog podvrženih težjim (mehanskim) obremenitvam
  • polaganje na tesnilne sisteme Mapelastic ali Mapegum WPS
  • polaganje oblog s profiliranim ali rebrastim hrbtiščem (porcelanizirani gres, klinker, enkrat žgana keramika, opečni tlakovec) na zunanjih in notranjih površinah

Za dodatna pojasnila in pomoč so vam na voljo vsak delavnik med 8. in 16. uro na tel. št. 01/786 50 54 ali elektronskem naslovu tehnika@mapei.si.

Dogodki