Search
Close this search box.

Ker je Eko otok na Legnu postal divje odlagališče, so ga danes odstranili (FOTO)

Eko otok, ki je bil šest let postavljen na Zgornjem Legnu, so danes delavci Koceroda odstranili.

Podjetje Kocerod je danes na Zgornjem Legnu pri odcepu za Dvorsko vas odstranilo Eko otok, ki je na tem delu stal 6 let.

Kot nam je sporočil vodja ravnanja z odpadki, Dejan Požgan, so otok odstranili zato, ker je zadnje leto tam postalo “divje odlagališče” in ne Eko otok. Tam so namreč določeni občani in podjetja odlagali vse drugo, kot pa tisto, za kar je otok bil namenjen – papir in embalažni karton ter embalažna plastika.

Poleg omenjenega odpada je bilo na tem otoku odloženo odpadno olje, mešani gradbeni odpadki, elektro oprema, gospodinjski aparati, kosovni odpad, zeleni odrez in drugo.

Podobna situacija se v vedno več primerih dogaja tudi na drugih eko otokih, zato iz Koceroda opozarjajo, da, v kolikor se bo to dogajalo še drugje, bodo tudi tam odstranili otoke. Kot pravijo, ni pošteno, da zaradi neozaveščenih ljudi, plačujejo odstanjevanje odpada vsi občani.

Kako je potrebno ravnati z odpadki so občanke in občani bili že večkrat obveščeni, vedno pa lahko vse informacije najdejo na spletni strani Koceroda. Za odpadna olja, gradbeni material in druge vrste odpadkov imamo na voljo zbirne centre, kamor lahko te odpadke tudi odpeljemo. Več o zbirnih centrih najdete tukaj.

2 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
mihi
mihi
11 mesecev nazaj

BRAVO!

silva
silva
11 mesecev nazaj

bravo

Dogodki

Eko otok, ki je bil šest let postavljen na Zgornjem Legnu, so danes delavci Koceroda odstranili.