Search
Close this search box.

Keltova žlica 2019: Lani slavili Vetrovi s pasuljem, kdo bo letos?

V petek, 13. septembra 2019, bo na Prevaljah potekalo tekmovanje v kuhanju jedi na žlico – Keltova žlica 2019, ki ga že četrtič zapored organiziralo Športno društvo Kelt Prevalje. Po besedah organizatorjev se je prireditev dobro prijela, tako med sodelujočimi kuharji kot tudi obiskovalci, saj je obojih iz leta v leto več.

Lani se je tekmovanja udeležilo osem ekip

Leta 2016 se je v kuhanju preizkusilo 5 ekip, leta 2017 6, lani pa so imeli obiskovalci možnost poskusiti že 8 različnih jedi. Zagotovo gre pri tem pohvala odlični organizaciji, ekipe se sicer dogodka udeležijo predvsem zaradi druženja in uživanja ob kuhanju različnih kulinaričnih dobrot, kot motivacija pa jim je zagotovo tudi to, da se po končani prireditvi ves zbrani denar sorazmerno razdeli med vse ekipe, da si z njim pokrijejo stroške priprave jedi.

»V petek, 13. septembra, na Prevaljski semanji dan, vabimo kuharske ekipe in preizkuševalce, da se nam pridružite na tradicionalni 4. Keltovi žlici, kjer bomo skupaj ustvarili čudovit, pester, družaben, predvsem pa okusen dogodek. Prijave ekip in dodatne informacije na številki: 041 268 838,« pa so v letošnjem vabilu ekipam in obiskovalcem zapisali organizatorji.

Tako da jutri ne kuhamo doma, ampak se vidimo v Kletu, kjer boste lahko preizkusili vse dobrote, ki jih bodo pripravile sodelujoče ekipe, lahko pa se na tekmovanje še vedno prijavite in preživite čudovit dan v družbi “kuharjev”, kjer je v prvi vrsti druženje, sprostitev in zabava. Seveda pa bodo na Prevaljah tudi letos, ob pomoči vaših glasov, razglasili najboljšo ekipo v pripravi Keltove žlice 2019. Naj omenimo, da so lani zmagali člani ekipe Vetrovi s pasuljem, o čemer si lahko več preberete TUKAJ.

Celoten program 33. Jesenskih srečanj najdete TUKAJ.

Dogodki