Search
Close this search box.

Zmagovalci Keltove žlice 2018 so Vetrovi s pasuljem (FOTOGALERIJA)

V petek, 7. septembra 2018 je na Prevaljah potekalo tekmovanje v kuhanju jedi na žlico – Keltova žlica 2018, ki ga je že tretjič zapored organiziralo Športno društvo Kelt Prevalje. Po besedah organizatorjev se je prireditev dobro prijela, tako med sodelujočimi kuharji kot tudi obiskovalci, saj je obojih iz leta v leto več.

Leta 2016 se je v kuhanju pomerilo 5 ekip, lansko leto 6, tokrat pa so imeli obiskovalci možnost poskusiti že 8 različnih jedi. Zagotovo gre pri tem pohvala odlični organizaciji, ekipe se sicer dogodka udeležijo predvsem zaradi druženja in uživanja ob kuhanju različnih kulinaričnih dobrot, kot motivacija pa jim je zagotovo tudi to, da se po končani prireditvi ves zbrani denar sorazmerno razdeli med vse ekipe, da si z njim pokrijejo stroške priprave jedi.

Tokrat se je v pripravi jedi na žlico pomerilo 8 ekip: Tašorfni, Rossi Lipi, Vetrovi, Taščice, Zlato srebro, Karinta, Harmonikarski orkester KD Prežihov Voranc in Pokjen pisker. Slednja je do tega tekmovanja veljala za nepremagljivo, tokrat pa je bila boljša konkurenca. Tako so prvo mesto in Keltovo žlico 2018, po mnenju občinstva, prejeli Vetrovi, ki so kuhali pasulj, drugo mesto je šlo v roke mednarodni ekipi Tašorfni, ki so pripravili mesno juho s fižolom in obiskovalce dodatno razvajali z miškami. Tretje mesto pa sta osvojila člana ekipe Rossi-Lipi s Filipovim piskrom in ajdovimi žganci.

Kljub temu, da je bila prireditev tekmovalnega značaja, tega med ekipami ni bilo zaznati, saj so si le te med pripravo jedi medsebojno pomagale, vzdušje je bilo odlično, tekmovalci so vrteli kuhalnice ob zvokih harmonik in lajne, na strani organizatorjev in vseh, ki so se udeležili dogodka pa je bilo tudi vreme.

Tekst in foto: Duša Komprej

 

Dogodki