Search
Close this search box.

Kdo si po vašem zasluži priznanja občine Muta?

Občina Muta bo v junija letos praznovala svoj 26. občinski praznik. Glede na trenutno situacijo v zvezi z epidemijo novega koronavirusa, zaradi katerega so prepovedane vse množične prireditve bo le-ta izvedena v najožjem okviru, ki se nanaša na svečano sejo Občinskega sveta s slavnostno podelitvijo priznanj.

Priznanja se podeljujejo zasluženim občanom, posameznikom, ustanovam, zavodom, podjetjem, društvom, združenjem, skupinam in drugim pravnim osebam za dosežke na področju gospodarstva, šolstva, kulture, športa, ekologije, trajnostnega razvoja, zaščite in reševanja ter na drugih področjih človekove ustvarjalnosti, ki prispevajo k boljšemu življenju občanov in imajo pomen za razvoj in ugled občine, so pojasnili na občini.

Občina Muta bo podelila: naziv častnega občana, ki ga lahko prejme občan za mednarodno pomemben dosežek na znanstvenem, gospodarskem, kulturnem, športnem, humanitarnem ali drugem področju. Prejme ga lahko za življensko delo ali pa za izredno požrtvovalno in humanitarno dejanje. Podelili bodo še zlati, srebrni ter bronasti grb občine.

Kandidate pa lahko predlagate vse pravne ali fizične osebe. Obrazec predloga je dostopen na spletni strani občine tukaj. Rok za oddajo predlogov pa je ponedeljek, 11. 5. 2020.

Preberite še kdo so nagrajenci lanskega leta: Na Muti slavnostno predali obnovljene prostore občinske stavbe.

VIR: Občina Muta

Dogodki