Search
Close this search box.

Na Muti slavnostno predali obnovljene prostore občinske stavbe

Občina Muta v mesecu juniju praznuje svoj 25. občinski praznik, ki so ga otvorili z včerajšnjo slavnostno sejo Občinskega sveta Muta. Praznovanje bo sicer trajalo vse tja do 25. junija, ko se bo na Muti zvrstilo približno 40 prireditev in dogodkov.

S slavnostno sejo, ki je potekala včeraj, 13. junija, so na Muti zakorakali v več kot desetdnevno praznovanje. Na svečani slovesnosti so svojemu namenu predali tudi obnovljene prostore občinske stavbe – graščine Kienhofen. V prvi fazi so prenovili ter včeraj otvorili in predali v uporabo delovne prostore občinske uprave, prostore za delovanje društev, novo poročno dvorano, sejno sobo in novo stopnišče ter novo sodobno dvigalo za invalide. Podelili pa so tudi priznanja najuspešnejšim posameznikom in društvom v Občini Muta.

FOTO: Facebook Mirko Vošner

Zlati grb Občine Muta je prejel Rajko Rajmond Poročnik za dolgoletno umetniško ustvarjanje kovaških izdelkov, srebrni grb je šel v roke Sadjarskemu društvu Bobovec Muta, bronasti grb pa sta prejela Otmar Mori, za 30. letno delo v gasilstvu, in Sandi Pungartnik za dosežke in delo na kulturnem področju.

Pisno priznanje občine so podelili Katarini Gracej, za aktivno delo v župnijski Karitas Muta ter Izletniški kmetiji Breznik, za prizadevanja na področju turizma. Za 20. letno uspešno delo na področju kulturnih dejavnosti je pisno priznanje župana prejel še Javni sklad za kulturne dejavnosti, Območne izpostave Radlje ob Dravi.

Bo pa na Muti veselo predvsem v naslednjih dneh, ko se bodo odvile zabavne prireditve. Na Muta Festu, kot so poimenovali praznovanje, bodo nastopili Mambo Kingsi, ansambel Igor in zlati zvoki in ansambel Spev. Hkrati pa vas vabijo tudi na druge prireditve, ki so jih pripravila domača društva in organizacije, ko se bodo na Muti odvila številna kulturna, športna in druga srečanja.

Dogodki