Search
Close this search box.

Katra Fratar se s Koroškega seli na Gorenjsko

Še vedno nam greje srce misel na Katro Fratar, ki je fenomen dobrodelnosti. Tudi če je dobila novega lastnika - na nek način ostaja vsaj malo naša še naprej.

Novi lastnik je torej postal Tomaž Habjan iz Škofje Loke. Ta je zadnji dan nakazal 50 evrov v dobrodelne namene in imel srečo pri žrebu.

Tomažu dobrodelnost ni tuja, saj je tudi njegovo družino nekaj let nazaj doletela nesreča. Njegov sin Aljoša se je ob skoku v vodo hudo ponesrečil in postal tetraplegik. Takrat so dobri ljudje in mnoga podjetja z donacijami pomagala njemu, da so mu uredili dom ter ga prilagodili invalidu.

Kot kaže je najdražja in najbolj dobrodelna katra tudi tokrat šla v prave roke. Ob klicu, da je prav on postal novi lastnik je bil presenečen in šokiran, a že dan po tem je zbral misli in sporočil javnosti, da bo poskrbel za dobrodelni Katra – tretji krog, kar je izjemno. Tokrat se bodo sredstva zbirala za vse tiste, ki jih je doletela kruta usoda, kot njegovega sina. Povedal pa je, da je njegova nečakinja tudi Junakinja 3. nadstropja. Bori se z levkemijo.

Fratarjevi bratje bodo Habjanu katro pripeljali naslednji teden. Najprej bo z njo naredil »kakšen krog« po bližnjih krajih, na vožnjo pa bo povabil svoje družinske člane ter prijatelje.

“Katra Fratar” bo torej svoje poslanstvo nadaljevala in prinesla upanje še komu. Zagotovo pa to prinaša zadovoljstvo tudi srčni družini Fratar ter nekdanjemu predsedniku Pahorju. Kot kaže ne višja sila poskrbela, da gre tudi tokrat v prave roke. Dobrota, solidarnost in skrb za sočloveka res delata čudeže. Katro z največjim srcem – pa bomo seveda spremljali tudi na vseh njenih prihodnjih poteh.

Dogodki

Še vedno nam greje srce misel na Katro Fratar, ki je fenomen dobrodelnosti. Tudi če je dobila novega lastnika - na nek način ostaja vsaj malo naša še naprej.