Search
Close this search box.

“Katra Fratar” se kmalu podaja na Gorenjsko. Novi lastnik jo že nestrpno pričakuje

Misel na dobrodelno katro, predvsem pa na izjemno družino Fratar, še vedno greje naša srca. Kmalu res zapušča našo Koroško. Svoje poslanstvo pa bo nadaljevala na Gorenjskem.

Tole je zapis, ki smo ga včeraj zasledili na facebook profilu Katre Fratar: “Naša dobrodelnica že pakira kovčke, saj se približuje dan, ko so bo preselila k novemu lastniku Tomažu Habjanu, na Gorenjsko. Katra Fratar nima veliko osebne opreme, ima pa poln prtljažnik dobrih želja in lepih misli vseh vas, ki ste se z njo srečali ali pa ste jo spoznali preko objav. Ker ji letnica rojstva ne dovoli, da bi dobila kakšen čip, ki bi ji omogočil hitrejši premik, nam je naš dolgoletni PRIJATELJ in ZVESTI PODPORNIK, Janko z družino, iz kmetije Močnik-Selovec, Šentjanž pri Dravogradu, predlagal, da ji dodamo dve živi KONJSKI MOČI. PLEMENITA KONJA sta se postavila vsak na eno stran naše Katre…in že smo vsi v en glas zaklicali SIRRR! Tako je dobila novo moč, nova prijatelja, mi pa eno gasilsko za spomin.

Simpatičen zapis nas je ponovno spomnil na neprecenljivo gesto družine z velikim srcem in izjemnim občutkom do sočloveka. Pustili so neizbrisljiv pečat v naši družbi. Združila je Koroško in Slovenijo. To je bila dobrodelna akcija, ki ljudi verjetno še nikoli do zdaj ni bolj povezala.

Takole se nadaljuje zapis: “In zdaj…trrraaaarrraaa…čisto nazadnje…UF, spet to UMIVANJE! Naš PRIJATELJ in PODPORNIK, Zlatko Pokeržnik, je za trenutek pustil delo in skrbi ter umil našo dobrodelnico. Pa ne za lahko noč…, ampak za srečanje z novim lastnikom, ki JO ŽE NESTRPNO PRIČAKUJE !!!”

Katra Fratar zdaj zares zapušča Koroško in družino Fratar iz Dravograda. Svoje poslanstvo je na Koroškem opravila in to v najlepšem možnem smislu. Zdaj je čas, da pot nadaljuje v drugih rokah. Verjamemo, da je namenjena pravim ljudem in da bomo zanjo v prihodnje še veliko slišali. Zdaj gre in mi že čutimo praznino, a tako mora biti. Naj nosi srečo in riše nasmehe zdaj še drugim ljudem. Misel in spomin nanjo in na dobrodelnost brez meja ter predvsem neprecenljivo gesto družine Fratar pa ne pozabimo nikoli – za vedno bo zapisana v naših mislih in srcih. Hvala za vse katri in Fratarjevim! Srečno ji želimo na novih poteh…

Vir: FB Katra Fratar

Misel na dobrodelno katro, predvsem pa na izjemno družino Fratar, še vedno greje naša srca. Kmalu res zapušča našo Koroško. Svoje poslanstvo pa bo nadaljevala na Gorenjskem.