Search
Close this search box.

Karierna tržnica na OŠ Koroških jeklarjev privabila številne predstavnike organizacij in šol (FOTO)

V torek, 17. 1. 2023 popoldan se je telovadnica Osnovne šole Koroški jeklarji po dveh letih premora ponovno spremenila v živahno prizorišče Karierne tržnice.

Dogodek je postal že tradicionalen, saj se je prva takrat imenovana poklicna tržnica zgodila v januarju 2015 in se z izjemo 2021 in 2022 odvijala vsa leta. Osnovni namen karierne tržnice je predstavitev srednješolskih programov, dijaških domov, potencialnih štipenditorjev in delodajalcev devetošolcem obeh ravenskih osnovnih šol ter njihovim staršem.

Tudi letos so se nam pridružili predstavniki srednjih šol in dijaških domov koroške, savinjske in podravske regije; Gimnazije Ravne, Srednje šole Ravne, Srednje zdravstvene šole Slovenj Gradec, Srednje šole Slovenj Gradec in Muta, Gimnazije Slovenj Gradec, Gimnazije in srednje kemijske šole Ruše, Biotehniške šole Maribor, Škofijske gimnazije A.M. Slomška Maribor, ŠC Velenje, Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko Celje, Dijaškega doma Celje in Dijaškega doma A. M. Slomška Maribor.

Vabilu so se odzvali tudi predstavniki Območne obrtno podjetniške zbornice Ravne na Koroškem (Cvetličarna Vrtnica, Avtohiša Žunko, Gostilna in mesarija Lečnik, Lesarstvo Žaže), A.L.P. Peca s predstavitvijo projekta KOR – NET, predstavniki podjetij SIJ Metal d.o.o. in Ravne Systems, Zavod RS za zaposlovanje, RRA Koroške ter Policija.

Dogodka se je udeležila večina devetošolcev obeh ravenskih osnovnih šol (vseh je 88) ter njihovi starši in razredniki. Po uvodnem pozdravu ravnatelja Aljaža Banka so bili obiskovalci povabljeni k stojnicam, kjer so dobili informacije o programih in specifikah posameznih šol ter dejavnostih, politiki zaposlovanja in štipendiranja v podjetjih. Gostujoče šole in podjetja so se izvirno predstavili, na stojnicah so ponujali številne zloženke, pripomočke in izdelke. Nekateri so obiskovalcem omogočili, da se sami preizkusijo v njihovi dejavnosti.

Odzivi gostujočih šol in podjetij in tudi odzivi obiskovalcev so bili zelo pozitivni.

Zapisala: Tanja Naveršnik

Dogodki

V torek, 17. 1. 2023 popoldan se je telovadnica Osnovne šole Koroški jeklarji po dveh letih premora ponovno spremenila v živahno prizorišče Karierne tržnice.