Search
Close this search box.

Kapacitete SB Slovenj Gradec skoraj polno zasedene. “Vsi tisti, ki niso prihajali prej, prihajajo zdaj težje bolni” (VIDEO)

Obiskali smo SB Slovenj Gradec, kjer je danes hospitaliziranih 14 covidnih bolnikov, od teh pa trije potrebujejo intenzivno zdravljenje. Sicer pa so po navedbah strokovne direktorice dr. Natalije Krajnc, dr. med bolnišnične kapacitete skoraj polno zasedene.

Ob današnjem obisku SB Slovenj Gradec smo se pogovarjali s strokovno direktorico dr. Natalijo Krajnc, dr. med., ki je nas seznanila z delom v bolnišnici v trenutnih razmerah, številom hospitaliziranih bolnikov, cepljenju zaposlenih, beseda pa je tekla tudi o bolniški odsotnosti.

VIDEO: Izjava strokovne direktorice SB Slovenj Gradec dr. Natalije Krajnc, dr. med. glede cepljenja in zasedenosti posteljnih kapacitet v SB Slovenj Gradec

Sicer pa so včeraj v SB Slovenj Gradec ponovno organizirali cepljenje za zaposlene. “Zavedamo se, da bomo le z dovolj visoko precepljenostjo obvladali in premagali virus,” so danes zapisali v sporočilu za javnost. “Sledimo navodilom stroke,” so še dodali.

Po podatkih, ki so jih nam danes posredovali iz SB Slovenj Gradec, je v bolnišnici trenutno cepljenih 94 % zdravnikov, 71 % zdravstvene nege, 74 % ostalih zdravstvenih delavcev in sodelavcev in 72 % ostalih ne zdravstvenih delavcev – skupno 75 % precepljenih zaposlenih. S poživitvenim odmerkom je cepljenih 44 % vseh zaposlenih in 58 % vseh cepljenih.

»S cepljenjem ne ščitimo le sebe, pač pa tudi druge, še zlasti ranljive osebe v svoji okolici, ki bi lahko zbolele s težjo obliko bolezni,” pa ob tem opozarja strokovna direktorica regijske bolnišnice. Dodala je še, da so s precepljenostjo zaposlenih kar zadovoljni. Kar se tiče bolniškega staleža zaposlenih beležijo od 8 do 10 karanten dnevno zaradi covida, sicer pa je na bolniški okrog 10 odstotkov zaposlenih. Kar jih ne ovira bistveno pri delu. Jih pa skrbi, da bi se zaradi širjena virusa v splošni javnosti pojavilo večje število odsotnih tudi med zaposlenimi, predvsem zaradi okužb v domačem okolju.

V današnji izjavi za Koroške Novice je dr. Natalija Krajnc, dr. med. še dejala, da so kapacitete v bolnišnici kar polno zasedene, predvsem na internističnih oddelkih. “Vsi tisti, ki niso prihajali prej, prihajajo zdaj težje bolni. Zato so tisti oddelki zelo zasedeni.” Vseh postelj v SB Slovenj Gradec je sicer okrog 285, vključno s pediatrijo, je še pojasnila strokovna direktorica. Na covidnem oddelku jih je “45 za običajne covidne bolnike in 9 za tiste, ki potrebujejo intenzivno zdravljenje.”

Pozivamo vse, ki se za cepljenje še niste odločili, da o tem ponovno razmislite in z vašo odločitvijo – ZA CEPLJENJE pripomorete, k čim bolj nemoteni obravnavi vseh pacientov v naši bolnici in čim manjši omejitvi v naših življenjih. Prijazno vas spominjamo, da ravno sedaj potekajo dnevi cepljenja s sloganom »Stopimo skupaj: Varno in zdravo naprej«, ki omogočajo cepljenje v cepilnih centrih, brez naročanja,” so še enkrat pozvali v SB Slovenj Gradec.

Obiskali smo SB Slovenj Gradec, kjer je danes hospitaliziranih 14 covidnih bolnikov, od teh pa trije potrebujejo intenzivno zdravljenje. Sicer pa so po navedbah strokovne direktorice dr. Natalije Krajnc, dr. med bolnišnične kapacitete skoraj polno zasedene.