Search
Close this search box.

Kam vse je pot Fratarjevo katro zanesla včeraj in kako so jo sprejeli

Kot smo že večkrat poročali bo del zbranih sredstev namenjen tudi Splošni bolnišnici Slovenj Gradec, seveda pa tudi Junakom 3. nadstropja in Inštitutu Zlata pentljica.

Včeraj, 22. marca, se je zapeljala v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec. Tam so jo še posebej lepo sprejeli, odzvala pa se je na povabilo direktorja Janeza Lavreta in Helene Slemenik, ki skrbi za odnose z javnostmi.

Janez Lavre je za Koroške novice nekaj časa nazaj povedal: “Naša bolnišnica je bila prav tako kot je »Katra«, lastnica starodobnice – to je ene od najbolj starih gama kamer v državi. Naše prošnje na ministrstvo po financiranju nove niso bile sprejete, zato nam ni preostalo drugega, kot da sami ugriznemo v to kislo jabolko – in investiramo v novo.” Želijo, da so njihovi pacienti deležni visoko kakovostne in strokovne obravnave. Največji pomen nove gamakamere je, da bodo pacienti z rakavimi obolenji ali sumom na rakavo bolezen deležni preiskave v Bolnišnici Slovenj Gradec in jim ne bo treba v Ljubljano, Maribor ali Celje.

“Hudo prav nam bo prišlo, da bomo katerega od obrokov lahko poravnali z denarjem, ki se bo natekel za prodajo katrce. Res smo veseli akcije družine Fratar in se jim za njihovo srčno gesto najlepše zahvaljujemo,” se je zahvalil Lavre.

Na facebook profilu Katre Fratar so po včerajšnjem obisku zapisali in se pošalili takole: “Njihovo čudovito in specializirano osebje, je Katrino zdravstveno stanje z veseljem preverilo. Pravijo, da je kljub letom v odlični kondiciji.”

Na obisku so se pridružili tudi reševalci. Pogumni in požrtvovalni fantje, ki nesebično nudijo pomoč in imajo izjemno pomembno poslanstvo, ki ga se ga včasih ne zavedamo dovolj.

Nato pa so se pridružili še iz pediatričnega in internističnega oddelka. Na Facebook profilu Katre Fratar so dodali še: “Hvala še enkrat OSEBJU in VODSTVU Splošna bolnišnica Slovenj Gradec, za gostoljubje, prijazne besede, stiske rok, predvsem pa za čudovit sprejem. Prav tako, pa HVALA VSEM, ki STE DAROVALI!”

Vabljeni, da se z najbolj popularno katro fotografirate kje na poti tudi vi in ponesete njen dobrodelni glas širom po Sloveniji. Sicer pa ga verjetno ni Slovenca, ki v zadnjih dneh ni zasledil ene najbolj odmevnih dobrodelnih akcij pri nas in za družino Fratar, ki ima neverjetno empatijo do šibkejših in te dni opravlja poslanstvo, ki premika meje in piše najlepšo zgodbo, ki bo pustila neizbrisljivo sled. Hvala.

Vir: Fb Katra Fratar

Dogodki

Kot smo že večkrat poročali bo del zbranih sredstev namenjen tudi Splošni bolnišnici Slovenj Gradec, seveda pa tudi Junakom 3. nadstropja in Inštitutu Zlata pentljica.