Search
Close this search box.

Kakšne težave je povzročalo petkovo sneženje

Močno sneženje, ki je v petek zajelo vso Slovenijo, je oviralo promet, podiralo drevesa, nekatere ceste so bile neprevozne.

MISLINJA

 

  • Ob 12.43 se je na glavno cesto Mislinja–Velenje v Hudi luknji, občina Mislinja, pod težo snega podrlo drevo in popolnoma zaprlo promet. Drevo so odstranili gasilci PGD Dolič – Šentflorjan.
  • Ob 13.49 je podrto drevo v Hudi luknji, občina Mislinja, oviralo promet. Gasilci PGD Dolič-Šentflorjan so drevo razžagali, odstranili s cestišča in sprostili promet.

 

RAVNE NA KOROŠKEM

 

  • Ob 11.16 je na glavni cesti Ravne na Koroškem – Prevalje zaradi snega obstalo tovorno vozilo in oviralo promet. Posredovali so poklicni gasilci KGZ Ravne na Koroškem, ki so polpriklopnik potegnili na parkirišče.
  • Ob 12.08 se je na glavno cesto Dravograd–Ravne na Koroškem, pri Votli Peči pod težo snega podrlo drevo. Odstranili so ga poklicni gasilci KGZ Ravne na Koroškem.
  • Ob 12.56 sta na cesti Čečovje–Šrotnek, občina Ravne na Koroškem, trčili dve osebni vozili, pri tem pa je eno vozilo zapeljalo s ceste in obstalo na drevesnem panju. Poklicni gasilci KGZ Ravne na Koroškem so vozilo z zračno blazino dvignili in ga potegnili na cesto, preprečili iztekanje tekočin in vozilo protipožarno zavarovali. V nesreči ni bilo telesnih poškodb.

 

SLOVENJ GRADEC

 

  • Ob 10.24 se je na lokalno cesto v Suhem Dolu, občina Slovenj Gradec, zaradi teže snega podrlo drevo. Odstranili so ga gasilci PGD Podgorje.

 

RIBNICA NA POHORJU

 

  • Ob 11.10 so gasilci PGD Ribnica na Pohorju pomagali pri prevozu smučarske opreme in otrok iz OŠ Slovenj Gradec, ki so se vračali iz šole v naravi z Ribniškega Pohorja, občina Ribnica na Pohorju. Na omenjenem področju je tekom noči in dopoldneva zapadla večja količina snega.
  • Ob 13.28 so s ceste iz Josipdola proti Ribnici na Pohorju, občina Ribnica na Pohorju, zdrsnili avtobus in tri osebna vozila, kar je povzročilo popolno zapore ceste Podvelka–Ribnica na Pohorju. Posredovali so gasilci PGD Ribnica na Pohorju, ki so zavarovali kraj zdrsa, s pomočjo vitla vozila izvlekli na cestišče in sprostili promet. Poškodovanih ni bilo.

 

PODVELKA

 

  • Ob 12.35 je na območju občine Podvelka zaradi močnega sneženja prišlo do izpada električne energije. Brez elektrike je ostalo 436 odjemalcev. Okvaro so ob 13.13 odpravili dežurni delavci Elektra Maribor.
  • Ob 14.15 je na območju občine Podvelka zaradi okvare na daljnovodu ostalo brez električne energije 261 odjemalcev. Okvaro so ob 15.41 odpravili dežurni delavci Elektra Maribor.

VIR: Uprava RS za zaščito in reševanje

 

 

Dogodki

Močno sneženje, ki je v petek zajelo vso Slovenijo, je oviralo promet, podiralo drevesa, nekatere ceste so bile neprevozne.