Search
Close this search box.

Snežilo bo zopet v nedeljo

Ceste so že zasnežene

Kot je bilo napovedano, je v petek sneg pobelil Slovenijo. Ponekod je zapadlo tudi več kot 40 cm snega.

Na Agenciji RS za okolje (ARSO) pravijo, da se bo globoko ciklonsko območje v petek pomikalo prek severnega Jadrana proti Panonski nižini.

 

Predvidoma bo v 24-ih urah (do petka 30.1. zvečer) na severozahodu in v večjem delu osrednje Slovenije zapadlo od 25 do okoli 40 cm snega, v gorah pa tudi okoli pol metra. Predvsem na Gorenjskem bodo popoldne zaradi okrepljenega severnega vetra možni tudi snežni zameti. Povečala se bo nevarnost snežnih plazov. Drugod v notranjosti države pričakujejo od 10 do 25 cm južnega snega, najmanj na skrajnem jugu in vzhodu.

 

Sneženje ponekot po državi že ovira promet. Zaradi močnega sneženja se je že zgodilo nekaj prometnih nesreč, zdrsnilo je tudi nekaj tovornih vozil. Na koroških cestah zaenkrat brez posebnosti.

 

OBETI

 

V noči na soboto bo sneženje ponehalo. Jutri bo delno jasno z občasno spremenljivo oblačnostjo. Popoldne in zvečer lahko predvsem v južnih in zahodnih krajih nastane kakšna ploha.

 

Temperature bodo od -4 do -9, najvišje dnevne od 1 do 5 stopinj Celzija.

 

V NEDELJO NOVA POŠILJKA

 

V noči na nedeljo se bo od juga spet pooblačilo. V nedeljo bo oblačno, v večjem delu Slovenije bo snežilo, vendar bo sneženje v noči na ponedeljek ponehalo. V pondeljek bo precej jasno in po kotlinah zjutraj megleno.

 

VIR: ARSO

 

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Ceste so že zasnežene

Kot je bilo napovedano, je v petek sneg pobelil Slovenijo. Ponekod je zapadlo tudi več kot 40 cm snega.