Search
Close this search box.

Kako je z izplačilom kriznega dodadka v slovenjgraški bolnici?

Zanimalo nas je kako je z izplačilom kriznega dodadka, ki naj bi ga prejeli zaposleni v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec.

Dobili smo odgovor, da je bolnišnica na strokovnem svetu dne 5. maja 2020 predstojnikom in sindikatom pojasnila vsebino sklepa, s katerim se je določilo delovišča za določitev višine dodatka za delo v rizičnih razmerah in dodatka za nevarnost in obremenitve, ki so ga soglasno potrdili.

Dodali so, da se je na seji tudi pojasnilo trenutno likvidnostno situacijo bolnišnice. “Izplačilo dodatka je povezano z visokimi finančnimi sredstvi, ki jih bolnišnica trenutno ne more pokriti sama. Tako smo vezani na sredstva, ki jih bomo prejeli iz proračuna, ob upoštevanju dejstva, da smo zahtevek zanje za mesec marec 2020 vložili pravočasno. Obljuba Ministrstva za zdravje je, da bodo sredstva nakazana najkasneje prihodnji teden. Zaposleni bodo sredstva prejeli nemudoma, ko bodo ta nakazana bolnišnici, o čemer so bili danes vsi obveščeni.” so nam pojasnili v Splošni bolnici Slovenj Gradec.

Pri tem naj spomnemo, da v slovenjgraški bolnišnici prehajajo na nov način izvajanja specialističnih ambulantnih storitev. Pacientom bodo namreč ponovno pričeli po pošti pošiljati vabila s točnimi termini zdravstvene obravnave oziroma pregleda. Več tukaj.

Preberite še: “V tej epidemiološki situaciji se je pokazalo, kaj je v resnici timsko delo”

Dogodki